Što napraviti ako zapnete u snijegu? Šef HGSS-a: “Nikako ne izlazite iz auta”

Vijesti 27. velj 202306:57 0 komentara
HGSS

HGSS stanica Zadar je od nedjelje je na terenu na dionici Obrovac-Gračac i u smjeru Knina. Pomogli su ljudima koji su zapeli u snijegu i hitno ih transportirali. Spremni su i HGSS-ovci iz Makarske, Šibenika, Ogulina, Karlovca i Splita.

Pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Josip Brozičević otkrio je za 24 sata kako se ponašati i što napraviti kad automobilom zapnemo u snijegu.

“Ne možeš puno ako ne možeš ni naprijed ni nazad. Najbolje je ostati u upaljenom autu ili ga povremeno paliti. Nikako izlaziti iz auta, a u slučaju hitne intervecije onda treba zvati 112 i poslati lokaciju na kojoj se nalaze”, rekao je Brozičević.

Podsjetimo, snijeg i jak vjetar odsjekli su još jučer Dalmaciju od ostatka Hrvatske. Zbog ogromne količine snijega i olujnog vjetra ni jutros nema slobodnog cestovnog pravca ni za jednu skupinu vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti.

Prema informacijama Hrvatskog autokluba, do daljnjega nema slobodnog cestovnog pravca za sve skupine vozila iz Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto, priopćili su iz MUP-a, dodajući kako je tijekom prošle večeri angaziran maksimalan broj policajaca koji pomažu putnicima na terenu te apeliraju da građani ne kreću na put.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!