Što se događa na Mljetu? Na otok stigla vojska i desantni brod

Vijesti 18. velj 202209:12 > 12:48 0 komentara
Morski.hr

S Mljeta stižu fotografije desantnog broda minopolagača Krka koji je u srijedu, kako tvrde otočani za Morski.hr, na taj otok dostavio poprilično vojne opreme i osoblja.

Na ovom otoku se nalazi radarska postaja, no kako Morski.hr doznaje od izvora bliskog Oružanim snagama Republike Hrvatske (OSRH), ljudstvo i oprema tamo inače stižu civilnim trajektom, a doista rijetko vojnim brodovima.

Upit o ovome poslali su i Ministarstvu obrane, a odgovor će objaviti čim ga dobiju.

Kakav je hrvatski plan u bilo kakvom slučaju potrebne obrane južnog dijela naših granica, izvor za Morski.hr odgovara: “Radarske postaje su glavne u podjeli ciljeva u eventualnom raketnom napadu.

Morski.hr

Mljetski načelnik Đivo Market: Ništa ne znam

“Doslovce sam prije jedan sat i ja čuo za dopremu vojne opreme na Mljet. Raspitao sam se kod mještana, potvrdili su mi da je još u srijedu doplovio poseban trajekt. S obzirom da na otoku postoji vojarna u Saplunari, očekujem da su oprema i ljudstvo tamo smješteni”, komentirao je za Dubrovački.hr načelnik Mljeta Đuro Market.

Na upit jesu li ga iz Ministarstva obrane obavijestili o iskrcaju, Market kaže:

“Čujte, vojska ima neke teme koje drži u tajnosti, tako da nas nitko nije kontaktirao. Na Saplunari je inače raspoređeno nekoliko vojnika i radarska linija, tako da je to logično mjesto na dopremu opreme, a što je posrijedi ne znam”.

Milanović: Stanovnici Mljeta nisu zbog toga zabrinuti, sve je mirno, sve je u redu

Situaciju je danas komentirao predsjednik Zoran Milanović.

“To nisu stvari za javnost. Stanovnici Mljeta nisu zbog toga zabrinuti, sve je mirno, sve je u redu. Ostalo će vas, ako nisu na spavanju, obavijestiti iz MORH-a, to im je posao”, rekao je Milanović o Mljetu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!