Strejček: Naše IT tvrtke konkurentne su na tržištu

Vijesti 16. lip 202311:42 0 komentara
N1

Igor Strejček, izvršni direktor Microblinka, govorio je u N1 Studiju uživo o IT industriji u Hrvatskoj - konkretno o mladim stručnjacima i kako ih zadržati.

Okupljanje alumna Fakulteta elektronike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu pod nazivom FERConnect održalo se u četvrtak na tom fakultetu, a cilj je okupljanja zajedničkim radom, a kroz inicijative odbora pridonijeti FER-u, ali i cijelom društvu, objasnio je Strejček.

Alumni odbor osnovan je na inicijativu dekana FER-a Vedrana Bilasa, s ciljem jačanja suradnje s fakultetom i iskorištavanja potencijala zajednice.

Strejček kaže da kad imate poslovni izazov, bilo da je to inženjerski pristup ili ekonomski, način na koji će te ga riješiti je jednako velik bez obzira u kojem se okruženju nalazite.

“Poslovati iz Hrvatske na međunarodnoj sceni, nije nimalo izazovnije nego poslovati iz bilo koje druge države, ako želite napraviti nešto što je na globalnoj sceni relevantno i važno”, smatra Strajčak.

Dodaje da su po rezultatima vidljivo da su naše tvrtke konkurentne na tržištu i da je cilj osnivanje FER Alumni zajednice pokušati drugima prenijeti iskustvo i entuzijazam da su moguće te stvari.

Strejček kaže kako je jedan od ciljeva alumna privući strane studente, ali i pomoći našim studentima koji su u financijskim poteškoćama ili slabijeg imovinskog statusa.

“Također želimo pružiti i mentorstvo i studentima, ali i jedni drugima da se možemo razvijati, ali i raditi okupljanja koja će pomoći da se povežemo i da znamo kako možemo jedni drugima pomoći”, kaže Strejček.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!