Sudar vlakova razdvojio obitelj, nisu znali jesu li živi

Vijesti 10. ruj 202222:20 0 komentara
N1

Među 12 ozlijeđenih u sudaru teretnog i putničkog vlaka kraj Novske, osmero je stranih državljana iz Irana. No, dio obitelji je odvezen u bolnicu u Slavonski Brod, dok je dio završio u Novoj Gradišci. Od nesreće u petak oko 21.30 pa sve do subote popodne, članovi obitelji nisu mogli stupiti u kontakt jedni s drugima i nisu znali jesu li svi preživjeli.

Petero ozlijeđenih, djed, baka, otac, majka i dječak starosti između šest i sedam godina, smješteni su u bolnicu u Novoj Gradišci, dok je još dvoje djece, šesnaestogodišnja djevojka, sedamnaestogodišnji mladić kao i njihov dvadesetogodišnji ujak, završio u Slavonskom Brodu.

VEZANE VIJESTI

Kako obitelj nije mogla ostvariti kontakt, pred bolnicom u Novoj Gradišci pojavilo se još desetak članova šire obitelji. Nisu govorili engleski jezik, ali su primijetili novinarke hrvatskih televizija koje su izvještavale o stanju ozlijeđenih u nesreći te su pokušali doći do informacija gdje su im rođaci.

Jedina osoba koja je govorila engleski jezik je još jedan njihov rođak s londonskom adresom. Tako su novinarke televizija, razgovarajući telefonski s njim, shvatile što se događa.

Zapomagali su da im se pomogne jer ne znaju jesu li njihovi rođaci živi. Ispitivali su što se uopće dogodilo jer nisu mogli pratiti vijesti na hrvatskom jeziku niti doći do informacija od policije.

Novinarke su krenule nazivati glasnogovornike policijskih postaja dvaju županija, sisačko-moslavačke i brodsko-posavske, kao i djelatnike Crvenog križa da im se pomogne. U subotnjim poslijepodnevnim satima konačno je stigla informacija da je trojac iz slavonskobrodske bolnice završio u policiji u tom gradu te su prebačeni u novogradišku policiju pa su se konačno čuli s ostalim članovima obitelji.

Inače, svi državljani Irana ilegalno su ušli u Republiku Hrvatsku te im je policija izdala rješenje o povratku s rokom od sedam dana da napuste teritorij Hrvatske i Europske unije.

Obitelj stradala u sudaru vlakova rekla je policiji da će otići u Zagreb u iransku ambasadu, izvaditi putovnice i vratiti se kući. Tako su se i našli u kobnom putničkom vlaku koji se zabio u teretni.

Kada se situacija smirila u subotu, a obitelj shvatila da su im svi članovi živi, policija je učinila još jedan korak. Kako mladi trojac, koji je prvotno zaprimljen u bolnicu u Slavonski Brod nije imao dokumente, a ispostavilo se da je dvoje maloljetnika, policija je zaključila da se radi o osobama bez pratnje. Predani su u Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradišci koji ih je smjestio u udomiteljsku obitelj. U Centru su rekli da su dobro, da surađuju i da će u nedjelju posjetiti svoje roditelje koji se do ponedjeljka liječe u bolnici u Novoj Gradišci.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!