Tajne snimke razgovora Posavca i Kobala: Evo, ja sam ti od sebe donio 10 hiljada

Vijesti 11. ruj 202120:59 1 komentar
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Matija Posavec nije više međimurski župan, podnio je ostavku, a priznao je i sve što mu istražitelji stavljaju na teret - to je primanje mita i pogodovanje pri zapošljavanju.

Uz Posavca je osumnjičen županijski pročelnik Milorad Novković, s kojim je navodno dogovarao natječaje za poslove, ali i predsjednik upravnog odbora Županijske uprave za ceste Međimurske županije Josip Kobal.

VEZANA VIJEST

Istražitelji su snimali i razgovore Posavca i pročelnika za ceste Kobala, koji je drugookrivljeni. Dio tih razgovora objavio je Dnevnik Nove TV.

Razgovor 6. svibnja

Josip Kobal: “… Evo, ja sam ti od sebe donio 10 hiljada kuna… Nemaš nikakve obveze prema meni… Probaj me, ako kako možeš varijantu u ŽUC i gotovo…”

Matija Posavec: “Riješeno… Može…”

Tijekom istog susreta policija je zabilježila i Kobalovu molbu da osigura zaposlenje njegovoj kćeri, navodeći ”da bude brzo diplomirala, ima još samo dva ispita i da bude tamo do jeseni gotova pa da je onda negdje tamo smjesti”, kazao je Kobal.

A na to Posavec odgovara ”da onda tada budu vidjeli”. Dva mjeseca ranije razgovaralo se zapošljavanju nećakinje direktorice varaždinske tvrtke koja je čistila urede Županije. Posavec pritom navodi kako mu ”bude pamet popila ova D…. kaj čisti, da ima tu svoju nećakinju T… koja je došla drugi put sim, da mu je cura odma sjela…bistra je, komunkativna, operativna, inače pravnica, da je pravo završila u Rijeci i da je nekako probaju zgurati unutra…”, čulo se od Posavca.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare