Tko ima veći problem: Predsjednik zbog maila supruge ili premijer zbog Marića?

Vijesti 06. srp 202209:20 1 komentar
Ivo Cagalj/PIXSELL

Govoreći o slučaju Sanje Musić Milanović koja je slala mail školi svoga sina kako bi prigovorila na neke stvari u obrazovnom procesu nakon čega je njenom sinu povećana već zaključena ocjena, bivša ministrica zaštite okoliša Mirela Holy kaže kako postoje dvostruka pravila navodeći svoj primjer, kada je morala otići s ministarske pozicije zbog maila koji je poslala.

Kaže kako razumije roditelje, ali da za ovakve situacije postoje zakon i procedura kojom se traži da učenik odgovara pred nastavničkim vijećem.

“Gospođa je rekla da će ona koristiti ovu poziciju da bi društvenu scenu postavljala teme vezane uz prevenciju pretilosti i zdravstvene teme. Dakle, ona koristi tu poziciju. Ne može se reći da je njena pozicija pozicija obične supruge, ona to svaki dan koristi kako bi bila javna osoba. Bila je dužna poštovani procedure. Zanimljivo je ponašanje Milanovića, koji se prema meni ponašao po principu začepljenog nosa, a sada situaciju bagatelizira i govori da je ona zabrinuta mama. Ovdje je uključena njegova obitelj, ja sam intervenirala za osobu koja mi je bila potpuno nepoznata”, kaže.

vezana vijest

Na pitanje ima li predsjednik ili njegova supruga moć da nešto promijene, ona kaže da očito imaju. “Postavlja se pitanja je li ona nakon što je promijenjena ocjena njenom sinu rekla da to ne želi. Bilo bi bolje da sad šute oko bilo čega. Ured predsjednika je napravio veliku grešku kada je slao njen mail. Ako se to htjelo zadržati u sferi njene privatne stvari, onda se Ured nije smio miješati”, govori Holy dodajući kako meta cijele ove priče sigurno nije bila samo predsjednikova supruga te da se ne bi čudila da je cijela priča krenula iz “HDZ-ovog laboratorija”, ali da su i predsjednik i njegova supruga napravili pogrešne poteze.

“Budimo realni, ovo će proći bez ikakvih sankcija za nekoliko dana”, zaključuje.

“Običan, normalan roditelj, neće nikada intervenirati za svoje dijete”, kaže Holy dodajući da smatra da je većina roditelja takva.

Na pitanje ima li veći problem predsjednik zbog maila koji je poslala njegova supruga ili premijer zbog odlaska ministra financija, Holy kaže: “U komunikacijskom smislu, mislim da je Zoran sad imao više sreće nego pameti. Odlazak tako važnog ministra je svakako veća tema od maila koji je njegova supruga poslala tako da mislim da će ova tema vrlo brzo umrijeti. Ne bih rekla da se ovo događalo mimo znanja premijera, možda se gledalo da će ovo oslabiti veliku temu odlaska ministra, ali ne bih rekla da se ovo jučer navečer dogodilo slučajno.”

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare