Tko, zašto i na koji način koristi državne stanove? Priči i dalje nema kraja

Vijesti 01. velj 202221:17 1 komentar
Davor Puklavec/PIXSELL

Iako premijer poručuje dosta i 'game over', nema kraja priči oko toga tko, zašto i na koji način koristi državni stan. Predsjednik Milanović odgovorio je na jučerašnja izjavu ministra Banožića da je zviždačica iz Državnih nekretnina Maja Đerek zapravo njegova zviždaljka.

Frka Petešić rame uz rame s premijerom dok predsjednik grmi i zaziva pad Vlade. “Ako je pola onoga što je ona rekla istina to je razlog za pad Vlade Ako je pola toga istina”, poručio je danas Zoran Milanović

Potpredsjednik HDZ-a umalo se zagrcnuo. “Pad Vlade? Zbog čega?”, pitao se Branko Bačić.

VEZANE VIJESTI

Milanović se referira na optužbe zviždačice Maje Đerek koja za pogodovanje i marifetluke s državnim nekretninama optužuje i Frku Petešića i ministra Banožića i šefa Sabora Gordana Jandrokovića.

“Tog čovjeka zove šef Sabora da se raspita za poslovni prostor u centru grada koji ima u najmu njegov prijatelj. Što je to?”, komentirao je Milanović.

I Bačić opet odgovara: “On je rekao da se ne radi o njegom kumu nego poznaniku, ne bih ja gradirao je li bolji ili manji poznanik. Ono što znam, na dnevnoj razini dobivam žalbe naših sugrađana da u potraživanju svojih usluga od državne uprave budu ukinuti, moje je da pomognem.”

Milanović kaže da je prijava lažnog prebivališta kažnjiva, Bačić ne vidi ništa sporno

Predsjednik ponavlja kako je Frka Petešić lažno prijavio prebivalište i kako je to kažnjivo djelo: “Lažno je ispunio prebivališnu prijavu, policija bi ga trebala prijaviti po službenoj dužnosti. To je delikt, to je kažnjivo djelo.”

Ne da se ni Bačić. Kaže da ne vidi u čemu bi tu bilo protuzakonito postupanje gospodina Frke Petešića.

A jedan originalni odgovor čuli smo na pitanje zašto ministar Oleg Butković prebivalište ima u Novom Vinodolskom. “Ministar Butković kad god može prespava kod kuće, tamo ga čeka žena i prekrasna dječica”, rekao je ministar Ćorić.

Ni HDZ-ov koalicijski partner Radimir Čačić ne vidi nikakav krimen u tome što šef kabineta premijera ima prebivalište u Salima na Dugom otoku. “Uvijek idite tragom novca. Da li je Frka Petešić i jednu lipu zamaglio, ukrao, okoristio se? Nije.”, govori šef Reformista.

A kako državne stanove koriste saborski zastupnici objasnio je Nikola Grmoja: “Mi mostovci smo 2016. uzeli državne stanove i kako tko odlazi, drugi zastupnici dolaze u te stanove. Većina tih stanova je oko tridesetak kvadrata.”

Slučaj Frke Petešića otvorio je pitanje trebaju li državni dužnosnici doista za bagatelu dobivati državne stanove ili bi i u tome trebali malo više biti volovi, a malo manje Jupiteri.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare