Tomašević na Sljemenu: Ironija sudbine htjela je da ja otvorim žičaru

Vijesti 23. velj 202212:31 > 12:51
N1

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević svečano je pustio u rad žičaru Sljeme koja za građane počinje raditi od sutra. U prvih mjesec dana s promotivnim cijenama karata, koje će kasnije biti više.

Žičara Sljeme radit će od 9 do 17 sati radnim danom te vikendom od 8 do 18 sati, a prvih mjesec dana bit će tzv. promotivno razdoblje, nakon čega se kratko zatvara zbog dodatnih radova na smanjenju buke, potom ide u redovni rad.

Tomašević je naglasio da je i sam godinama kritizirao žičaru, njenu predimenzioniranost i cijenu. “Ironija sudbine je htjela da je ja otvorim, a zadnjih osam mjeseci smo uložili puno rada i truda da se to dogodi”, kazao je Tomašević.

Dodao je da je ukupna cijena žičare oko 537 milijuna kuna i kako je malo vjerojatno da će se taj novac ikad uspjeti povratiti kroz cijene karata i parkinga.

Naveo je da je puno toga lošega o njoj rečeno, ali da vjeruje da će se građani uvjeriti da je žičara sigurna i udobna.

“Pred nama je glavni zadatak, nakon puštanja žičare u rad, da s partnerima i ostalima vidimo kako da povećamo sadržaj na Sljemenu”, kazao je Tomašević.

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković istaknuo je da je žičara važna kao novi stari simbol Sljemena, ali i cijelog Zagreba. Dodao je da je u intenzivnim razgovorima s gradonačelnikom i da će podržati kvalitetne projekte. “Otvaramo novu omotnicu i to će se najviše vidjeti u Zagrebu”, rekao je Butković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.