Tomašević govorio o boksevima za smeće, tko ih mora imati, koga će kažnjavati…

Vijesti 18. lis 202212:01 0 komentara
Grad Zagreb

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u utorak da je Grad dosad odobrio preko 200 dozvola za tipizirane boksove no postavljeno je samo nekoliko te je ponovio kako se povećava broj odvoza otpada koji se reciklira a smanjuje odvoz miješanog sukladno situaciji na terenu.

“Postoje rokovi isporuke koliko građani čekaju da ih firme od kojih su ih naručili, izrade i postave. Potreban je period prilagodbe i zato još uvijek ne idemo s kaznama”, poručio je Tomašević na redovnoj konferenciji za novinare.

Ne smatra porazom to što su postavljena samo tri boksa, ali ni da se prebrzo krenulo s novim modelom jer su odluke usvojene još u veljači.

Iako je prošlo sedam mjeseci, neki se tek sad prijavljuju za postavljanje boksova na javnu površinu, no u 50 posto slučajeva spremnici su vraćeni u smetlarnike ili na zemljište u vlasništvu zgrade, što je i Gradu najdraža opcija jer je cilj što manje boksova na javnim površinama.

Tomašević je rekao da se svi koji žele boksove na javnoj površini trebaju javiti za to do kraja ovog mjeseca.

Odgovarajući na pitanja o smradu s Jakuševca, podsjetio je kako inspekcija stalno izlazi na teren i mjeri se kakvoća zraka, a svi parametri su unutar dozvoljenih granica.

Kako bi se smanjio utjecaj odlagališta na okoliš nabavlja se stroj za pokrivanje kompostana na otvorenom a radi se i na izgradnji kompostane zatvorenog tipa za što bi se mogli povući novci iz EU fondova.

Hitna pomoć

Gradonačelnik i ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Žarko Rašić predstavili si 42 nova vozila zagrebačke hitne pomoći na 113. obljetnicu osnivanja zagrebačke hitne pomoći.

Tomašević je rekao kako su u procesu nabave još 24 vozila za sanitetski prijevoz, a do sada je obnovljeno dvije trećine voznog parka za hitnu medicinu.

Rašić je rekao kako je Zagreb u samom vrhu Europe prema dolasku hitne s vremenom dolaska od oko 7,30 minuta, dok u većini europskih gradova hitna dolazi za 13 do 15 minuta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!