Tomašević pozvao građane da se jave na natječaje: Mi ih nećemo fejkati

Vijesti 18. svi 202112:26 > 12:32
Davorin Visnjic/PIXSELL

Prema rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, u Zagrebu je u uvjerljivom vodstvu Tomislav Tomašević. U drugom krugu, za mjesto gradonačelnika, natječe se s Miroslavom Škorom.

Kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević i kandidati za zamjenicu i zamjenika gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet održali su danas konferenciju za novinare, na kojoj su rekapitulirati rezultate prvog kruga lokalnih izbora i najavili kampanju za drugi krug.

Više o tome čitajte OVDJE.

Komentirao je, tom prilikom, Tomašević i izjavu Urše Raukar koja je pozvala direktore gradskih poduzeća i pročelnike da stave mandat na raspolaganje.

Demokratska praksa u svim gradovima, ali i u državi, premijer je zatražio od direktora javnih poduzeća da stave mandat na raspolaganje. Mi pratimo demokratsku praksu. Naše pravo je da tražimo od pročelnika i direktora gradskih poduzeća da stave mandat na raspolaganje, naše je pravo da ocjenjujemo njihov rad, a naše je pravo da imenujemo nove pročelnike putem javnog natječaja, što hoćemo”, rekao je Tomašević, dodavši da će putem javnog natječaja imenovati i čelnike gradskih poduzeća.

Što ako ne poslušaju njihov poziv? “Idemo u preustroj gradske uprave. 27 gradskih pročelnika ne može ostat, jer neće ostati 27 gradskih ministarstava. Nijedan grad to nema. Kako mi možemo voditi vladu s 27 ministara, a da to bude brzo i efikasno? Ionako neće biti 27 gradskih ureda, vjerujemo da će to proći kroz Gradsku skupštinu”, rekao je Tomašević, dodavši da će neke urede spajati, neke preustrojiti.

“Mi nećemo fejkati javne natječaje. Nema nijedne osobe kojoj smo obećali da će biti pročelnik, to smo govorili i u kampanji”, rekao je Tomašević, pozvavši sve koji smatraju da imaju znanja i sposobnosti za obavljanje te funkcije, da se jave na natječaj.

Komentari

Vaš komentar