“Tomašević se ponaša kao Bandić. To mu nije trebalo”

N1 / Nataša Vidaković

Novinari Sanja Modrić (Telegram) i Vanja Moskaljov (Tportal) u Točki na tjedan su analizirali aktualne političke događaje u Hrvatskoj, a osvrnuli su se i na posljednje poteze zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Podsjetimo, Tomašević je ovog tjedna obukao uniformu i s radnicima Čistoće izašao na teren, zbog čega su ga mnogi usporedili s prethodnikom Milanom Bandićem.

“Ponaša se kao što se ponašao Bandić, to je narodski populizam, za što je govorio da se neće tako ponašati i mislim da mu to nije trebalo”, rekao je Moskaljov.

Dodao je da puno ljudi želi da Tomašević propadne. “Je li netko od njih imao prste u tom štrajku? Previše je tu nepoznanica da bi znali kako je do toga došlo i koje su posljedice.”

Ipak, ističe da Tomašević nije trebao izaći u odori Čistoće. “Svi su odmah rekli – došao je Bandić. 20 godina si govorio da nisi. Ostavio si takav dojam.”

Modrić se ne slaže s tim tvrdnjama. “Tomašević je imao ogromni problem. Mislim da ovaj direktor Čistoće nije osobito sposoban. Gomila se smeće po Zagrebu, Tomašević je imao veliki problem. Već je kod uvođenja vrećica bilo cirkusa. Mislim da je morao nekako, nešto napraviti i to što je napravio, malo populizma nije loše. Populizam ne valja kad se iza tog populizma krije korupcija, namještanje, kao kod Bandića.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ