Tomašević: Prodano 450.000 paketa vrećica, građani očito žele red

Vijesti 30. ruj 202210:533 komentara
Izvor: N1

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević prisustvovao je na tradicionalnom Gerontološkom tulumu, koji 19. put organizira Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom. Manifestacija se održava u povodu Međunarodnog dana starijih osoba s ciljem promicanja važnosti zdravog i aktivnog starenja. Tim je povodom odgovarao i na pitanja novinara o novom modelu odvoza otpada, koji na snagu stupa sutra, 1. listopada.

Trgovački lanci su neki odmah pristali na ove male marže koje smo ponudili, jer je ideja da što više novca ode u Čistoću, od čega ćemo plaćati nove kamione i povećavati materijalne uvjete za radnike koji obavljaju taj posao, rekao je Tomašević.

VEZANE VIJESTI

Prodano je 450 tisuća paketa u ova nešto malo manje od dva tjedna i građani očito žele red, očito žele poštovati pravila, a ovo je model gdje će fiksna usluga određena zakonom, a ključno je da će se miješani otpad plaćati po količini odvojenog otpada. To je jeftiniji način, rekao je gradonačelnik.

“Bitno je da se od 1. 10. neće sve odjednom promijeniti, nego kreće jedan proces i neće se sve promijeniti preko noći, nego ćemo postupno mijenjati”, rekao je Tomašević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar