“Tomaševiću i Možemo! bit će veći problem ako su lagali, nego imenovanja Uprave”

Vijesti 20. lip 202109:42 > 13:23 0 komentara
N1

Novinarka portala Dnevnik.hr Lana Ružičić i novinar Jutarnjeg lista, Goran Penić, gostovali su u Točki na tjedan.

Komentirali su potez novog zagrebačkog gradonačelnika, Tomislava Tomaševića, o imenovanju nove uprave Zagrebačkog holdinga.

VEZANE VIJESTI

Tomašević je iznevjerio obećanja, jer je rekao da će sve birati na javnom natječaju. Njegov je kredit što ima povjerenje birača, a i medija i sreća što je to napravio na početku pa će se za par godina, kad se to bude računalo, već sve zaboraviti, rekla je Ružičić.

Znali su da će nekoga morati imenovati, ali ako su to znali, trebali su to biračima reći, da će imenovati nekoga pa će kasnije ići na javne natječaje. Mislim da si je Tomašević time napravio veliku reputacijsku štetu, rekao je Penić.

Nataša Božić svoje je goste u studiju pitala može li se gradskoj upravi vjerovati da ni s kim ništa ranije nisu dogovorili oko imenovanja.

“Apsolutno ne, mislim da bi bilo glupo da nije s ljudima razgovarao. Pametnije je da je s njima razgovarao mjesecima ili tjedan dana prije, nego da je pao s neba. Tu se postavlja pitanje transparentnosti same platforme Možemo!, jer ako se pozivate na transparentost i kritizirate dosadašnju vladavinu Milana Bandića, trebalo bi javnosti reći kako ste izabrali te ljude, kad ste počeli s njima pregovarati i zašto ste izabrali baš te ljude, rekao je Penić.

Tomaševiću i platformi Možemo! bit će veći problem ako su nam lagali, nego što su imenovali ove ljude, rekla je Ružičić.

Važno je naglasiti da će sve ovo biti manje važno, ako nova uprava bude kvalitetno radila svoj posao, dodala je.

Penić smatra da su ljudi koji su imenovani u Upravu Holdinga iznenađenje.

Jesu svojevrsno iznenađenje, budući da je riječ o platformi koja sebe predstavlja novim, svježim mladim licima. Naravno da je iskustvo na tim pozicijama bitno, ali svojevrsno iznenađenje jest. Mi ne možemo suditi o tim ljudima, moramo vidjeti kako će obavljati posao, rekao je Penić, dodavši da je obustava javne nabave bio potez koji je naišao na masovno odobravanje javnosti, a koji je vjerojatno napravljen i zato da se donekle ispravi reputacijska šteta napravljena imenovanjem nove uprave Holdinga.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!