Troskot: Božinović nema veze s epidemiologijom, ali i dalje vodi stožerokraciju

Vijesti 10. velj 202212:33 > 14:34 0 komentara
N1

Saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot gostovao je u N1 Studiju uživo.

“Deset volontera je kroz 20 dana prebrojalo 800.000 potpisa. Tu se vidi nesposobnost Vlade. U javnoj upravi zaposleno je oko osam tisuća ljudi u zadnje četiri godine – kad bi ih oni brojali, proces je gotov u tri dana. Ako se potpisi u teškim uvjetima moraju skupiti u 15 dana, volonteri ih prebrojali u 20, ne vidim razlog zašto Vlada toliko odugovlači, osim da volja građana ne bude usvojena.

VEZANE VIJESTI

Istaknuo je da su, na kraju dana, građani referendumom pokazali da nisu zadovoljni načinom na koji se vodi kriza. “Potpisivali su i cijepljeni i necijepljeni. Problem je što nisu bile jasne smjernice. Bačić je javno rekao da su covid-potvrde uveli da navedu ljude na cijepljenje. Capak je najavio ukidanje, Božinović to opovrgnuo. Božinović, koji nema veze s epidemiologijom, i dalje vodi stožerokraciju, s čime narod nije zadovoljan”, naveo je Zvonimir Troskot.

Idući tjedan Ustavni sud raspravljat će i o covid-potvrdama. “Jednom kada je narod počeo izlaziti na ulice i pokazao da se ne slaže s politikom Ustavnog suda i dva paratijela.”

“Nespremnu državu gura se u prihvaćanje nove valute”

Osvrnuo se i na inflaciju te udar na životni standard građana. “Projicirali smo puno veću inflaciju od projekcija HNB-a. Gura se nespremnu državu u prihvaćanje nove valute. Bivši guverner slovenske Narodne banke rekao je da je ulazak u eurozonu kod njih izazvao porast cijena između osam i deset posto, a nije bilo krize”, rekao je.

Osvrnuo se i na bespovratna sredstva iz EU-a. “Problem je što smo novac ulagali u javne projekte, aglomeraciju, dok su zemlje poput Danske i Italije financirale privatnike što će ih dovesti do rasta konkurencije. Europski novac neće biti uložen u projekte koji će donijeti kapitalnu dobit i ostaviti poslove”, rekao je mostovac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!