“U Fortenovi se ništa ne događa, osim toga da mi živimo reality. Mi smo bolesni”

Vijesti 06. stu 202209:44 0 komentara
Luka Stanzl/PIXSELL

Dragana Radusinović Tafra s portala Direktno i Darko Buković s PoslovniFM gostovali su u Točki na tjedan i komentirali aktualnosti.

Komentirajući vijest o arapskom investitoru koji je kupio udjele Sberbanka u Fortenovi, Buković je rekao da se treba vidjeti geneza Agrokora i činjenica kako je Sberbank uopće došao do udjela te da je najavio da će prodati svoje udjele do 2023. godine.

VEZANE VIJESTI

“Ništa se dramatično ne događa, osim činjenice da mi živimo reality. Naš reality je u svemu i kada bismo gledali naciju, mi smo bolesni, trobofopija se to zove, bolest od promjena. Mi se bojimo promjena bilo kakvih i u ovom trenutku nama vlasnik nije onaj koji je napisan, sad ćemo mi teorije zavjere tko stoji iza toga. Rusi su i dosad bili vlasnici 43 posto”, rekao je Buković.

“Mi stalno imamo nekakav potencijal upravljanja tuđim vlasništvom i biranja onoga koji nam je najmanje prihvatljiv”, rekao je Buković.

“Mene ova situacija sa šeikom Saifom, imamo čovjeka koji je navodno dao neutvrđen iznos novca, nominalno 500 milijuna eura. Banka je uzela udio u kompaniji za dug. Mi trenutačno nemamo informaciju o tome tko je dao Sberbanku koliko novca. To ne znamo. Imamo puno tvrdnji”, rekla je Radusinović.

“Što se zapravo dogodilo? Investitor iz UAE, koji je predsjednik tvrtke koja se zapravo bavi savjetovanjem poduzetnika kako izbjeći plaćanje poreza, ta firma izgleda kao nekakva savjetodavna kompanija koja zastupa nekoga. On iz UAE-a uplaćuje neki novac na neki račun u Moskvi, a imovina koja se prodaje se nalazi u Nizozemskoj, a stvarna imovina je u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji… Ovo sve skupa nije normalno. Pokušaj normaliziranja ove transakcije je loš PR. To se tako ne bi trebalo raditi”, rekla je Radusinović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!