Nakon tri i pol sata pregleda u prizemljenom avionu nije pronađena bomba

Vijesti 25. lip 202117:46 > 19:12 0 komentara
Milan Sabic/PIXSELL

Tri i pol sata trajao je detaljan protueksplozijski i rendgenski pregled zrakoplova, putnika i prtljage nakon čega je otklonjena sumnja u ugrozu, priopćio je MUP nakon što je u petak u splitskoj zračnoj luci prizemljen putnički zrakoplov koji je prometovao na liniji Prag – Split.

MUP je izvijestio da je odmah po zaprimljenoj dojavi o mogućoj ugrozi uključio u standardni operativni postupak policiju, vatrogasce i hitnu medicinsku pomoć te da je pokrenuta procedura za siguran prihvat zrakoplova i putnika, ali i upućene dodatne policijske snage.

VEZANA VIJEST

Policija je precizirala da je zrakoplov sigurno izdvojen na za to predviđenu lokaciju na stajanci, dok je 147 putnika i petero članova posade zbrinuto nakon napuštanja zrakoplova.

Specijalizirani djelatnici Protueksplozijskog odjela PU splitsko-dalmatinske obavili su detaljan pregled zrakoplova i prtljage, uz korištenje tehničkih pomagala te službenih pasa za detekciju eksploziva, dodao je MUP.

”Nakon obavljenih pregleda nije potvrđena ranije zaprimljena dojava o ugrozi zrakoplova te je poslije 17 sati zrakoplov predan kapetanu”, izvijestio je MUP dodajući da je Zračna luka Split tijekom cjelokupnog postupanja bila otvorena za promet putnika.

U MUP-u dodaju da se nastavlja kriminalističko istraživanje.

Prema pisanju medija, riječ je o putničkom zrakoplovu češkog avioprijevoznika Smartwings.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!