U razdoblju smo dozvoljenog korištenja pirotehnike, policija poziva na oprez

Vijesti 29. pro 202313:24 0 komentara
Marko Lukunic/PIXSELL

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) i ove godine, akcijom "Mir i dobro, upozorava građane na opasnosti od pirotehničkih sredstva čije je korištenje dozvoljeno od 27. prosinca do 1. siječnja.

Onima koji se odluče koristiti pirotehnička sredstva, policija preporučuje da poduzmu sve sigurnosne radnje te da sredstvima rukuju po uputstvima na ambalaži.

Roditelje poziva da upozore djecu na opasnosti pirotehničkih sredstava te da ne diraju neaktivirana sredstva koja zateknu na javnim mjestima.

Roditeljima koji dozvoljavaju djeci mlađoj od 14 godina uporabu pirotehničkih sredstava predviđena je prekršajna kazna od 390 eura, napominje policija.

PU zagrebačka upozorava i da kupovina pirotehnike na crno često može dovesti do nekontrolirane situacije jer ti proizvodi nemaju certifikat i nisu skladišteni kako treba.

Zbog neopreznog rukovanja pirotehnikom, ove je godine zabilježena jedna lakša ozljeda, što je bolje u odnosu na prošlu kada su zabilježene dvije ozbiljne ozlijede te pet prekršaja. Klinika za dječje bolesti u Zagrebu svake godine zbrinjava djecu stradalu od pirotehničkih sredstva, najčešće imaju povrede šake, prstiju, lica i očiju.

“Mir i dobro” preventivna je akcija koju policija organizira od 1993. godine kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru, povećala se opća sigurnost građana i osigurala zadovoljavajuća razina javnog reda i mira.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!