U TNT-u gostuju Borzan, Sarnavka, Blanuša

Vijesti 04. svi 202415:17 0 komentara
N1

Jeste li među onima koji vjeruju da se od javnosti skrivaju stvarni razmjeri štetnih posljedica cjepiva protiv korone? Vjerujete li da postoji smišljeni plan kolonizacije migrantima kako bi se promijenila demografska i etnička slika Europe? Niste usamljeni, štoviše! Veliko istraživanje koje je agencija IPSOS provela za Adria Digital Media Observatory (ADMO) ukazuje na porast vjerovanja u većinu viralnih teorija zavjera koje se šire digitalnim putem. Kakva obilježja imaju građani koje vjeruju u teorije zavjere, čiji birači su skloniji vjerovanju i širenju dezinformacija, koga u najvećoj mjeri građanke "krive" za širenje lažnih vijesti?

O ovim i brojnim drugim pitanjima na koja odgovaraju rezultati ovog zanimljivog istraživanja koje N1, kao partner u ADMO projektu, ekskluzivno objavljuje – razgovaramo u Točki na tjedan s profesorom dr. Nebojšom Blanušom, s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu.

Je li rast desnice u Europi poraz politike velikih mainstream stranaka EPP-a i socijalista? Koja je europska perspektiva Ukrajine nakon europskih izbora u lipnju? Ima li Andrej Plenković šanse za neku od najviših dužnosti u EU? Treba li Peđa Grbin dati ostavku i ima li ona ambicije preuzeti SDP? Gošća Intervjua tjedna je Biljana Borzan, nositeljica SDP-ove liste za EU izbore.

U manje od mjesec dana – tri femicida u Zagrebu! Istovremeno, na korak do ulaska u vlast je stranka koja u programu ima deratifikaciju Istanbulske konvencije. Čemu se mogu nadati žene u Hrvatskoj? Gošća TNT-a je borkinja protiv nasilja nad ženama Sanja Sarnavka.

U rubrici Europa bira, koju realiziramo u suradnji s Uredom EU parlamenta u Hrvatskoj, Točka na tjedan donosi posljednju u nizu vanjskopolitičkih reportaža u serijalu Dragana Nikolića. Rast desnih ekstremista iz stranke Alternativa za Njemačku (AfD) kod brojnih u Europi obnavlja strah od ponavljanja povijesti, od toga da će na vlast – demokratskim putem i na izborima – doći autoritaran i rasistički režim. AfD raste na nacionalizmu i antiimigrantskom sentimentu, ali se hrani i širokorasprostranjenim nezadovoljstvom stanjem njemačke ekonomije i padom standarda. Dragan Nikolić u reportaži iz Njemačke, donosi vrijedan uvid u atmosferu u njemačkom društvu pred lipanjske europske izbore. Nikolić je razgovarao s visokopozicioniranim dužnosnicima AfD-a, mainstrem političarima i pripadnicima židovske zajednice u Dressdenu kojeg se često smatra centrom krajnje desnice.

Slaganje nove vladajuće većine, uhićenja u Ministarstvu kulture u istrazi EPPO-a povezanoj s Geodetskim fakultetom I druge aktualnosti za TNT komentiraju I analiziraju Hrvoje Krešić (Nova TV) i Katarina Brečić (RTL).

Točka na tjedan s Natašom Božić, nedjelja od 9 do 12 samo na N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!