U Zagrebu kreće gradnja projekta vrijednog 2,3 milijuna eura: “O ovome se desetljećima pričalo u prazno”

Vijesti 11. ožu 202411:10 0 komentara
Grgur Zucko/PIXSELL

Ovaj tjedan počinju radovi na rušenju stare tržnice Vrapče i izgradnja nove, a projekt vrijedan 2,3 milijuna eura planira se izvoditi devet mjeseci, priopćeno je u ponedjeljak iz Grada Zagreba.

“Ovo je još jedan od projekata o kojima se desetljećima pričalo u prazno, a mi ćemo biti ti koji će ga realizirati”, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Tržnica u zagrebačkom naselju Vrapče izgrađena je 1960-ih i nikad do sada nije obnavljana, a njezino rušenje i izgradnja nove je prva velika kapitalna investicija u zagrebačke tržnice nakon skoro 30 godina, istaknuli su iz gradske uprave.

Projekt je vrijedan 2,3 milijuna eura, a planirani rok izvođenja radova je 9 mjeseci.

Predviđena je izgradnja samostojeće zgrade tržnice Vrapče koja se sastoji od podruma i prizemlja, ukupne građevinske bruto površine 484,90 m2. Sjeverni dio tržnice će biti organiziran kao fiksni i sadržavat će zatvorene lokale i poslovne prostore, te pomoćne prostore za organizaciju rada tržnice. Drugi dio tržnice orijentiran je prema parku kao fleksibilni prostor s pomičnim prodajnim klupama za prodaju voća, povrća i drugih namirnica koje se prodaju na javnim tržnicama na malo.

U podrumskoj garaži predviđeno je 21 parkirališno mjesto, a predviđeno je i pet vanjskih parkirnih mjesta.

“Tržnici gravitira 45.000 stanovnika gradske četvrti Podsused-Vrapče koji će dobiti modernu, funkcionalno uređenu tržnicu s natkrivenim i otvorenim dijelom, koja će kvartu udahnuti novi život i postati centralno mjesto okupljanja stanovnika tog dijela Zagreba”, dodao je Tomašević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!