USKOK podigao optužnicu protiv policajca koji je pomagao krijumčariti strance

Vijesti 02. kol 202409:03 0 komentara
Rotirke na policijskom automobilu
Matija Habljak/PIXSELL

Nakon provedene istrage, USKOK je pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana rođenih 1989., zbog počinjenja kaznenog djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Optužnicom se prvookrivljeni stavlja na teret da je, u razdoblju od rujna do prosinca 2023. na Graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Maljevac GP Maljevac, kao policijski službenik Postaje granične policije raspoređen na obavljanje granične kontrole, na traženje drugookrivljene odgovorne osobe u trgovačkom društvu, omogućavao ulazak državljana trećih zemalja u Hrvatsku koji su dolazili neprijavljeno raditi za navedeno društvo.

Takve ulaske je prvookrivljeni omogućavao i drugim osobama koje su dolazile radi neprijavljenog rada u Hrvatsku.

“On je od zasad nepoznatih policijskih službenika koji su obavljali graničnu kontrolu na GP-u Maljevac tražio odobravanje ulaska državljanima trećih zemalja koji ne posjeduju dozvolu za boravak i rad, iako je znao koji su stvarni razlozi njihovog dolaska u Hrvatsku, a na što su oni pristajali te su im, sukladno traženju prvookrivljenog, odobravali ulazak”, priopćili su iz USKOK-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!