Užas u dječjem vrtiću! Dijete (1) progutalo sredstvo za čišćenje i završilo u bolnici

Vijesti 15. velj 202411:36 0 komentara
Unsplash / Ilustracija

Nesretan slučaj dogodio se u srijedu u Dječjem vrtiću Didi u Kravarskom, u okolici Velike Gorice. Dijete od godinu i sedam mjeseci završilo je u bolnici s oštećenjem sluznice, nakon što je progutalo sredstvo za čišćenje.

“Dijete je ručicama dotaknulo to sredstvo za čišćenje, a onda je ručice stavilo u usta i ozlijedilo se. Svi su hitno reagirali i napravili sve kako bi se djetetu pomoglo, isprali su djetetu usta”, ispričala je osnivačica više dječjih vrtića među kojima je i taj Karmen Pavlić za Dnevnik.hr i dodala kako su u kontaktu s majkom te da su doktori utvrdili da dijete neće imati ozbiljne posljedice.

“Čistačica nije postupila po pravilima struke”

“Čistačica nije postupila po pravilima struke. Ona to nije trebala čistiti u vrijeme dok djeca borave u skupini, svi zaposlenici imaju jasne upute. Osoblje nam je educirano, imamo četiri zdravstvene djelatnice, svi imaju položene ispite i zaštitu na radu.

Ne znam što da kažem. Ova osoba je dugo zaposlena kod nas. Mi radimo s djecom i kod nas pogreške nisu dopuštene, one se ne bi smjele događati”, kazala je Pavlić.

“Situacija je očajna”

Pavlić kaže da su svi šokirani i potreseni događajem u vrtiću.

“To je stresno i za nas i za osobu koja je to napravila, a da ne govorim o roditeljima i tome što oni prolaze. Situacija je očajna”, rekla je Pavlić za Dnevnik.hr.

Vrtić je kontaktirao odvjetnika jer se radi o ozbiljnoj povredi radne dužnosti. Moguće je da će čistačica dobiti otkaz, ali o tome će se još odlučivati. Pavlić navodi da ovo neće proći bez određenih mjera.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!