Vanđelić predložio novčane nagrade za otkrivanje srpskih ratnih zločinaca

Vijesti 17. stu 202215:53
N1 / Ivan Hrstić

Nekadašnji prvi čovjek Fonda za obnovu Zagreba i predsjednik udruge ZRIN, Damir Vanđelić na društvenim mrežama izašao je s prijedlogom kako ubrzati traženje srpskih ratnih zločinaca i otkrivanje lokacija gdje su pokopani ubijeni hrvatski civili i branitelji.

Uoči još jedne obljetnice vukovarske tragedije i ratnog zločina u Škabrnji Damir Vanđelić predložio je kako ubrzati traženje srpskih ratnih zločinaca i otkrivanje lokacija gdje su pokopani ubijeni hrvatski civili i branitelji.

“Možda jer je 31 godina od niza pretužnih događaja, miješa se tuga i bijes, a o ovoj ideji već dugo razmišljam. Osnovao bih poseban financijski fond i dao 50.000 EUR svakome tko doprinese da se uhite i privedu pravdi u odsutnosti osuđeni ratni zločinci. Dao bih 100.000 EUR svakome tko otkrije lokacije gdje su pokopani civili i branitelj koje obitelji ne mogu dostojno zakopati. Mislim da bi se stvari počele događati. Ovako, dosadašnjim bla-bla nečinjenjem sve se oteglo toliko da je to tuga i silna nepravdu”, napisao je Vanđelić na Facebook-u.

 

 

 

 

Komentari

Vaš komentar