FOTO, VIDEO | Požar kod Osijeka lokaliziran, ozlijeđena tri vatrogasca, vlasnik tvrdi da je podmetnut

Crna kronika 04. lis 202306:55 > 22:36 4 komentara

U pogonu osječke tvrtke "Drava international" kod prigradskog naselja Brijest u srijedu poslije ponoći došlo je do požara uskladištene plastike na otvorenom prostoru. Požar je lokaliziran oko 19 sati.

Građani su putem Sustava za rano upozoravanje i upravljanje krizama (SRUUK) upozoreni da zatvore prozore i da se ne zadržavaju vani. Gusti crni dim koji se nadvio nad većim dijelom županije je toksičan i opasan, a stigao i do BiH. U gašenju požara pomagao je i robot Civilne zaštite kojim se daljinski upravlja i koji može prići dovoljno blizu požaru, tamo gdje vatrogasci nisu mogli pristupiti. Na intervenciji gašenja požara ukupno su ozlijeđena tri vatrogasca od kojih je jedan zadobio teže ozljede.

Borna Jaksic/PIXSELL
Borna Jaksic/PIXSELL
Borna Jaksic/PIXSELL
Borna Jaksic/PIXSELL
Borna Jaksic/PIXSELL
CZ Osijek
Borna Jaksic/PIXSELL
Borna jaksic/PIXSELL
N1
N1
N1/Vjeko Pavelka
Borna jaksic/PIXSELL
Borna jaksic/PIXSELL

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić u razgovoru za N1 istaknuo je da se godinama upozoravalo na način odlaganja plastike u ovoj tvornici te je pozvao na istragu i utvrđivanje propusta u ovom slučaju.

Anušić je dodao da je riječ o situaciji velike i opasne ugroze te da će saniranje trajati godinama, ali je naglasio kako sanaciju trebaju snositi prvenstveno vlasnici i one službe koje nisu na vrijeme reagirale.

TIJEK DOGAĐAJA