Večer matematike kreativnim programom privlači na desetke tisuća sudionika

Vijesti 29. stu 202110:32 > 11:39 0 komentara
Jurica Galoic / Pixsell

Hrvatsko matematičko društvo organizira manifestaciju Večer matematike koja se od 2013. godine održava prvog četvrtka u prosincu diljem Hrvatske. Autorica projekta Večeri matematike je Tanja Soucie, prof. dok su Tanja Soucie, prof. i Ivana Katalenac, prof. voditeljice projekta. I ove su godine osmislile brojna predavanja, radionice... za sve zainteresirane, kojih je samo lani bilo više od 50 tisuća.

Večer matematike je manifestacija na nacionalnoj razini u koju se uključuje sve više dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola, sveučilišta te udruga.

Cilj Večeri matematike je popularizacija matematike među djecom, učenicima, mladima i u široj društvenoj zajednici, poticanje mladih u želji za nastavkom matematičkog obrazovanja te potpora nastavnika matematike u smislu edukacije i pristupa bazi aktivnosti koje populariziraju matematiku, a koje se mogu koristiti tijekom Večeri matematike i u nastavi.

Samo lani Večeri matematike odazvalo se 55.012 sudionika.

Pixabay/ilustracija

Kako izgleda Večer matematike?

Večer matematike je skup interaktivnih radnih centara, radionica i predavanja koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici.

Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

U manifestaciju sudjeluju dječji vrtići, osnovne škole, srednje škole, sveučilišta te udruge koje iskažu interes.

U vrtićima i školama koje pohađaju sudionici organizirani su radni centri za učenike i roditelje, u srednjim školama i udrugama radionice za mlade.

Na sveučilištima su organizirana predavanja za učenike, mlade i širu društvenu zajednicu.

Sudjelovanje u projektu je besplatno za sve sudionike.

Večer matematike 2021.

Večer matematike

Za dječje vrtiće za Večer matematike 2021. godine pripremljeno je 145 radnih centara, 10 digitalnih aktivnosti i 7 interaktivnih matematičkih slikovnica.

Za osnovne škole oko 200 radnih centara, 20 radionica 9 escape roomova te dvadesetak online aktivnosti.

Srednje škole imat će pristup tridesetak radionica, desetak online aktivnosti uključujući 2 escape rooma te dvadesetak radnih centara. Sudionici će sami moći odabrati aktivnosti koje će provesti.

Za osnovne i srednje škole te širu javnost također će se prikazivati online predavanja uživo, a snimke predavanja bit će dostupne i nakon Večeri matematike.

Više informacija o projektu potražite OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!