Veleposlanik opisao kako je protekao susret djece i roditelja u Zambiji

Vijesti 01. lip 202319:44 0 komentara
Staf Media Consultancy/Pixsell

Hrvatski veleposlanik Tomislav Bošnjak u video javljanju za HRT prepričao je susret koji se prošlog petka dogodio u zambijskoj sudnici.

Naime, tada su djeca dovedena u sudnicu.

“Nevjerojatan prizor”

“Nevjerojatan je bio prizor kada je četvero djece dovedeno na sud, tada su svi morali izaći osim službenih osoba i optuženih, pazite nakon što se šest mjeseci nisu vidjeli, a prije toga su se vidjeli na tri i pol dana, dvoje od te četvero djece je mahalo svojim roditeljima, bilo je to vrlo dirljivo, i ostavilo je snažan dojam na sutkinju. Taj moment je bio nevjerojatan i teško ga je prepričati”, opisao je Bošnjak.

On je i danas bio u sudnici.

“Bilo je dirljivo i vidjeti i čuti sve, emocije su bile nabijene, ali su bile pozitivne. Dobar dio onih koji su bili prisutni u sudnici zapljeskali su na toj odluci suda”, opisao je današnje ročište.

Organizacija povratka je u tijeku

Otkrio je i kako su nakon što je sve završilo otišli do imigracijskog ureda kako bi sredili papire i formalnosti za sebe i za djecu kako bi im se djeca mogla pridružiti, piše HRT.

“Ne znamo točno kada će se vratiti, organizacija putovanja je u tijeku. Nema svaki dan letova, ako se sve formalnosti okončaju možda već sutra stignu na let”, otkrio je Bošnjak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!