Velika poskupljenja: “Euro je politički projekt Plenkovića, on mora odgovarati”

Vijesti 07. sij 202309:35 0 komentara
Hrvoje Jelavic/PIXSELL/ilustracija

Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatskih suverenista, u Novom danu je analizirao božićni prijem SNV-a na kojemu je bio prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić. S prijema su poslane poruke o izgradnji boljih odnosa između Srbije i Hrvatske.

Na prijemu je bio i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković koji je istaknuo da je Hrvatska bila žrtva velikosrpske Miloševićeve agresije.

“Mislim da je premijer poslao dobru poruku i Hrvatska može graditi dobre odnose sa Srbijom samo na istini o Domovinskom ratu, tu ne možemo ustupiti niti milimetra”, istaknuo je Pavliček.

“Dačić se ismijavao s padom drona i rekao da Hrvati nisu ni za dron spremni, a kamoli za dom”, dodao je.

No, naglašava da se treba razgovarati kako bi se mogla riješiti ključna pitanja poput ratne odštete, pitanje granica i nestalih.

Pavliček se još jednom osvrnuo na jučerašnji preijem SNV-a. “Na ovaj skup gledam kao politički skup u režiji Milorada Pupovca. Ozbiljni diplomatski razgovori vode se iza zatvorenih vrata, bez medija i kamera. Ovo je možda jedan mali korak, ali idemo sačekati hoće li biti pomaka oko ovih gorućih pitanja.”

Što se tiče zaokuruživanja cijena nakon uvošenja eura, kaže da je i ranije upozoravao da će doći do drastičnog poskupljenja.

“Ne mogu shvatiti da se srljalo u eurozoni u vrijeme ovakvih ekonomskih neizvjesnosti u EU i u doba najveće inflacije u EU. Mislim da će biti teško dokazivo je li netko neopravdano dizao cijene – je li to zbog inflacije ili konverzije”, tvrdi Pavliček.

“Euro je politički projekt Plenkovića i njegove Vlade i on za to mora odgovarati”, dodao je.

Istaknuo je da je Vlada glavni krivac za ovo stanje jer je srljala u euro iako Hrvatska nije bila spremna za to.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!