Velika promjena oko dokumenata, dio usluga od danas nedostupan za neke građane

Vijesti 13. lip 202312:29 > 13:48 0 komentara
Neva Zganec/PIXSELL

Istekao je rok od 30 dana od kraja epidemije koronavirusa u Hrvatskoj, u kojemu su građani mogli koristiti osobne iskaznice koje su istekle.

Kraj epidemije je u Hrvatskoj proglašen 12. svibnja, a stari dokumenti vrijedili su još 30 dana nakon toga. Od danas su svi dokumenti koji su istekli tijekom pandemije nevažeći.

Građani koji nisu izradili nove dokumente neće više moći koristiti brojne usluge koje su dostupne u sustavu e-Građani, ali neće moći obaviti ni brojne druge stvari za koje je potreban identifikacijski dokument.

MUP je, podsjetimo, još u veljači upozorio da je u protekle tri godine istekao rok važenja za 221.387 osobnih iskaznica, 411.905 putovnica i 78.524 vozačke dozvole, ali one su se i dalje smatrale važećima zbog epidemije.

Koristite eRedomat

Za podnošenje zahtjeva za zamjene isteklih osobnih iskaznica svakako koristite dostupnu uslugu rezerviranja reda čekanja putem mobilne aplikacije eRedomat, odnosno rezervaciju terminu za pojedine poslovne procese, poručio je MUP.

Putem mobilne aplikacije moguće je rezervirati termine za podnošenje zahtjeva za izdavanje osobne iskaznice, putovnice i vozačke dozvole, za preuzimanje izrađenih osobnih iskaznica, putovnica i vozačkih dozvola te reguliranje prebivališta, dodaju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!