Veliki interes za 10. Večer matematike!

Vijesti 28. stu 202210:01 0 komentara
Pixabay / Ilustracija

Hrvatsko matematičko društvo ove godine organizira 10. manifestaciju Večer matematike koja se održava prvog četvrtka u prosincu diljem Hrvatske.

Autorica projekta Večeri matematike je Tanja Soucie, prof. dok su Tanja Soucie, prof. i Ivana Katalenac, prof. voditeljice projekta. I ove su godine priredile brojna predavanja, radionice… za sve zainteresirane, kojih je samo lani bilo gotovo 100.000.

Večer matematike je manifestacija na nacionalnoj razini u koju se uključuje sve više dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola, sveučilišta te udruga. Ove godine sve su se više počele prijavljivati i institucije izvan Republike Hrvatske te projekt postaje međunarodnog karaktera.

Cilj Večeri matematike je popularizacija matematike među djecom, učenicima, mladima i u široj društvenoj zajednici, poticanje mladih u želji za nastavkom matematičkog obrazovanja te potpora nastavnika matematike u smislu edukacije i pristupa bazi aktivnosti koje populariziraju matematiku, a koje se mogu koristiti tijekom Večeri matematike i u nastavi.

Večer matematike

Kako izgleda Večer matematike?

Večer matematike je skup interaktivnih radnih centara, radionica i predavanja koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

U manifestaciju sudjeluju dječji vrtići, osnovne škole, srednje škole, sveučilišta te udruge koje iskažu interes. U vrtićima i školama koje pohađaju sudionici organizirani su radni centri za učenike i roditelje, u srednjim školama i udrugama radionice za mlade. Na sveučilištima su organizirana predavanja za učenike, mlade i širu društvenu zajednicu.

Sudjelovanje u projektu koji se održava 1. prosinca je besplatno za sve sudionike.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!