Veliki izazovi za Davora Filipovića: U Newsroomu analiziramo je li im dorastao

Vijesti 03. svi 202210:04 0 komentara
N1

Novi ministar Davor Filipović tek je preuzeo kormilo, ali nema vremena za predah: Rekordna inflacija, plinska kriza, stalna poskupljenja. U SDP-u tvrde da je njegov prethodnik na tim pitanjima podbacio, ali ni kompletna Vlada nije se žurila olakšati građanima. Zašto vladin paket mjera nije dovoljan, kako suzbijati inflaciju i rast cijena, ugrožava li to naš ulazak u eurozonu, kako u ovim uvjetima povećavati plaće i mirovine samo su neka od pitanja za bivšeg ministra financija i saborskog zastupnika SDP-a Borisa Lalovca.

Boji li se ljevica Zorana Milanovića i trebaju li se SDP i Možemo jasnije odrediti prema predsjedniku države? Smatraju li se izdajnicima ako podrže ulazak Švedske i Finske u NATO bez da se riješi pitanje izbornog zakona u BiH i što očekuju na ovotjednoj raspravi oko raspuštanja Sabora i raspisivanja prijevremenih izbora? U Newsroomu N1 televizije na ova pitanja odgovara predsjednica Zeleno-lijevog bloka Sandra Benčić.

Iza nas je Praznik rada s jasnim porukama sindikata: Žele veće plaće i bolje uvjete rada. Nakon godinu i pol pregovora novi Zakon o radu još je na čekanju, a prema svemu sudeći, na čekanju će biti još jedno duže vrijeme. Saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović nije sjedila prekriženih ruku pa zajedno s 12 manjinskih sindikata predlaže svoj prijedlog Zakona o radu koji, među ostalim, podrazumijeva 35-satni radni tjedan. Katarina Peović također je gošća Newsrooma.

U redovnoj rubrici utorkom s novinarom Deutsche Wellea Srećkom Matićem danas razgovaramo o predsjedniku Milanoviću koji je nedavno zastupnika CDU-a Michaela Branda nazvao budalom i imbecilom. Matić je razgovarao s Brandom, u Newsroomu ćemo čuti detalje, ali ćemo razgovarati i o posljedicama ukrajinskog rata na europsko i njemačko gospodarstvo i provjeriti koliko je realno da cijena kruha u Njemačkoj dosegne čak 10 eura!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!