VIDEO Analizirali smo imovinsku karticu ministra Ivana Paladine

Vijesti 05. tra 202215:03 0 komentara
N1

Naša urednica i reporterka Iva Puljić Šego u N1 Studiju analizirala je imovinsku karticu ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Paladine. Naime, Paladini je najimućniji ministar u Vladi dosad.

Novi ministar graditeljstva svakako je već postavio jedan rekord. On je najbogatiji ministar ove Vlade. Ispada da je čak bogatiji i od Gordana Grlića Radmana. Međutim, u Vladu je došao raditi tek za plaću od 18.432 kune. Kad vidite svu imovinu ministra koja se procjenjuje na 60 milijuna kuna vidjet ćete da je ovo za njega zapravo samo sitnica.

Ministar je vlasnik dvaju stanova. Jednog stana u Vrapču od 119 kvadrata koji se procjenjuje na gotov 3 milijuna kuna i jednog stana u centru grada od sedamdesetak kvadrata vrijednog milijun kuna. U samom startu kada govorimo o stanovima, oni su vrijedni gotovo 4 milijuna kuna.

Kada je riječ o drugim nekretninama, nije specificirano o čemu se točno radi, zna se samo da je to nekretnina od 400 kvadrata vrijedna više od milijun kuna i druga nekretnina vrijednosti 6 milijuna kuna, međutim nije navedeno o kojoj se točno nekretnini radi i na kojoj lokaciji.

Kada je riječ o ostalim prihodima ministra, znači uz onu plaću koja je doista, u usporedbi s njegovom imovinom i bogatstvom doista samo kikiriki, ministar prima od najma jednog stana prima 19 tisuća i 200 kuna i tu je riječ o najmu drugog stana i iznosu od 76.500 kuna. Doista velika svota, na najmu tih dvaju stanova 10 tisuća eura.

CIjelu analizu pogledajte u videu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!