VIDEO I Grbin, baš kao Plenković, zna što je tema, a što nije

Vijesti 01. velj 202312:03 0 komentara
N1, Ilustracija

Predsjednik saborskog Kluba SDP-a Peđa Grbin komentirajući danas aktualne teme, komentirao je i ima li predsjednik Republike Zoran Milanović i dalje njegovu potporu.

“To danas nije tema niti o tome danas razgovaramo”, rekao je Peđa Grbin odgovarajući na pitanje ima li Zoran Milanović i dalje potporu SDP-a.

Na nekoliko puta ponovljeno pitanje novinara zašto misli da to nije tema, Grbin je pojasnio:

“Ako me pustite da završim rečenicu… Odgovorit ću. To nije tema o kojoj smo raspravljali u SDP-u. Kapulica je danas zazivao opoziv predsjednika Milanovića – neka skupe potpise, stave na dnevni red Sabora i pokrenu. Pa ćemo u Saboru raspravljati o Milanoviću i dobrom i lošem što radi.

Potpora za kandidata za predsjednika Republike će biti kad kandidati istaknu namjeru za kandidaturu. Onda će raspravljati glavni odbor stranke, ne znam hoću li sjediti u njemu. To će biti tema nakon parlamentarnih izbora najesen 2024.”

Podsjetimo, predsjednik Vlade Andrej Plenković također je prije dva dana odgovarajući na pitanja novinara rekao da to nisu teme te je “optužio je opoziciju da kreira lažne teme poput priče o policajcima koji su se drogirali na jednoj intervenciji, kritiziranja Zakona o pomorskom dobru…” Ponovno je u utorak, komentirajući SMS-ove u kojima se spominju inicijali A.P., ustvrdio da se radi o recikliranju tema i da tu nema ništa novo.

Grbin se dotaknuo i posljednjih Milanovićevih izjava o Ukrajini i Rusiji i rekao:

“Rusija je napala Ukrajinu, to je stav SDP-a. Kosovo je nezavisna država koju je Hrvatska priznala i tu za SDP dvojbi nema. Da je neke stvari trebao reći drugačije, vjerojatno je, tu nema dvojbe.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE VIŠE

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!