Premijer o novim optužbama: “Jedno veliko ništa! Da citiram Milanovića…”

Vijesti 31. sij 202316:35 1 komentar
N1

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u izjavi nakon koalicijskog sastanka predstavio je teme o kojima se govorilo, ali se i osvrnuo na najnovijepisanje tjednika Nacionala o navodnom uhljebljivanju u Hrvatskim šumama.

“Jedan naš partner iz parlamentarne većine, koji nije član HDZ-a, istaknuo je čvrstu podršku Vladi. Kao armirani beton, da citiram, parlamentarna većina je stabilna”, rekao je Plenković dodajući da se svaki dan pojavljuju nove “neteme”, o čemu je govorio i jučer.

“Sve skupa, jedno veliko ništa”

“Od inicijala pa danas do insinuacija vezanih uz Hrvatske šume, o tome je na koalicijskom sastanku govorio i glasnogovornik Vlade, predstojnik Ureda i glavni tajnik HDZ-a. Sve te stvari su itekako objašnjene. Jedina mogućnost opozicije je da koristeći ovako servirane informacije, koje su nama inače bile poznate mjesecima jer su bile dostupne jednoj drugoj medijskoj kuća koja se o tim informacijama raspitivala. Informacije su im pojašnjene pa ih nisu ni objavili. Za nas ovdje nema ništa novog osim recikliranja tema, koje su da citiram Milanovića, doživjele ekstrakciju iz zapisa i spisa u pojedinim predmetima pa su puštene medijima. Sve skupa, jedno veliko ništa”, rekao je Plenković.

Upitan je i što misli tko pušta ove poruke.

“Po našem zakonu uvid u ove spise imaju svi koji su obuhvaćeni ovim slučajem. Nemam pretpostavku tko bi to mogao biti. Ne pratimo ljude, ne provjeravamo ih 1000 puta”, rekao je dodajući da je zanimljivo da se te poruke javljaju upravo u trenutku kada je oporba na povijesno niskim razinama, a Vlada bilježi političke uspjehe.

“Za razliku od velikih demokrata, ne dociramo DORH-u, Uskoku, Uredu europskog javnog tužitelja, oni su neovisni i nećemo im sugerirati koga da dovedu i što da provjere. Znaju to sami. Predsjednik Zoran Milanović je jučer po ne znam koji put radio pritisak na DORH zbog Banožića”, rekao je Plenković koji takve pritiske smatra nedopustivim.

Osvrnuo se i na reakcije iz Ukrajine vezano uz izjave predsjednika RH.

“Ukrajinci reagiraju onako kako treba reagirati. Reagiraju na onoga tko za hrvatsku reputaciju u Međunarodnoj zajednici urušava naš vanjskopolitički kredibilitet, a to je Milanović, koji izgovara pogrešne rečenice. Ne može ga tu nikakav politički korektan prevoditelj dovesti na zelenu granu. To su pogrešne procjene. Iz lošeg prema gorem. Ljudi srećom znaju tko je tko.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.