VIDEO Policajci spasili Kubance iz ledene rijeke, među njima je bilo i djece

Vijesti 24. sij 202317:48 0 komentara
PU brodsko-posavska

Interventni policajci iz Slavonskog Broda su u utorak oko 10 sati, na ušću rijeke Orljave u rijeku Savu, kod Slavonskog Kobaša, uočili su više osoba koje su zapomagale i dozivale u pomoć. Osobe su se nalazile na nepristupačnom terenu u poplavljenom raslinju uz rijeku Savu te policajci nisu mogli do njih službenim plovilom, pa su krenuli u akciju spašavanja osoba koristeći čamac Interventne jedinice policije.

Srećom, sve osobe su spašene i prevezene na sigurno i suho u policijsku postaju. Jednoj odrasloj osobi je pružena liječnička pomoć, te je prevezena u bolnicu. Po dolasku u policijsku postaju promrzlim osobama su osigurani topli napitci i hrana, a u suradnji sa djelatnicima Hrvatskog crvenog križa i suha odjeća i obuća.

kasnije je utvrđeno kako se radi o 13 državljana (2 djece, 5 žena i 6 muškaraca) Republike Kube, koji su nezakonito prešli državnu granicu i ušli u Hrvatsku.

Policija je ponovno upozorila na tragedije koje se mogu dogoditi osobama prilikom nezakonitih prelazaka državne granice jer riskiraju svoje zdravlje i život. “Također se mogu ponoviti slučajevi oštećenja ili prevrtanja čamaca (jer je Sava puna naplavina, granja i trupaca), pa su tragedije neizbježne, ako se u tom trenutku u blizini ne nalaze policijski službenici koji su uvijek spremni pomoći i spasiti osobe”, priopćila je policija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!