Vidović: Problem su ‘beroši’ s malim ‘b’

Vijesti 13. srp 202217:25 > 14. srp 2022 08:22 0 komentara
N1

Predsjednik nove stranke Socijaldemokrati Davorko Vidović za Newsroom je komentirao promjene Ustava.

Naglašava kako će nastojati pokazati da se na političkoj sceni može djelovati na drugačiji način od već viđenog od strane vladajućih i od strane oporbe koja često, kako kaže, pribjegava rješenjima za koja misli da će dobiti na popularnosti kod građana.

vezana vijest

Tvrdi da se ova progresivna oporba dovela u nezgodnu situaciju. “Ako si u politici dosljedan ne možeš danas imati jedno mišljenje, a sutra drugo. Sve stranke, osim Mosta, bile su uključene i svi su se usuglasili da treba ići u raspravu o ovom pitanju”.

U problemu će, dodaje, biti SDP i Možemo koji će u petak vjerojatno glasati za to, a ni su glasali da se o tome uopće razgovara.

“Hrvatskoj trebaju ozbiljne promjene”

“Naša suradnja s HDZ-om je jednaka kakva je bila i s drugim strankama o ovom pitanju. Smatrali smo da je korektno da kad smo se dogovorili da i damo potpise, bez ulaženja u meritum stvari”, navodi.

Dodaje da Hrvatskoj trebaju ozbiljne promjene. Kaže da je veliki dio tog prijedloga ove inicijative sastavni dio onog što su oni prije četiri godine predložili.

Cilj je, navodi, osigurati ljudima da mogu ići na referendum smanjenjem broja potpisa na 250 tisuća i produženje roka. Zagovara i da se precizno definiraju pitanja koja ne mogu ići na referendum.

Komentirao je i inicijativu oporbe za ostavkom Vilija Beroša. Rekao je da se oporba mora zapitati gdje je problem.

“Ne možemo se ponašati isto, tri puta se traži ostavka ministra i svaki put on postane ojačan. To samo bedaci mogu raditi. Tražimo da ode cijela Vlada te se sustav upravljanja mora promijeniti. Nije problem Beroš već način na koji ta Vlada funkcionira. Problem su ‘beroši’ s malim ‘b’. I prije Beroša je bio neki Beroš, i poslije će doći takav”.

Tvrdi da je SDP za njih prošlost. Kaže da će kao stranka uzeti ono što im pripada po pravilima, ali nisu impresionirani funkcijama i mjestima. Nada se da će pokazati da su nešto sasvim drugo.

“Krenuli smo preko udruge, pokrili smo veliki dio Hrvatske. Trinaest je pokrivenih županija, pokrili smo cijeli Zagreb, ali nismo fokusirani na bildanje snage”, poručio je predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!