Vidović o nabavi ophodnih brodova: Ovo je kockanje s ugledom i tvrtke i države

Vijesti 27. svi 202311:14 0 komentara

Predsjednik saborskog odbora za obranu Franko Vidović u Novom danu je govorio o spornoj situaciji vezanoj uz nabavu ophodnih borbenih brodova, a zbog čega je odlučio sazvati sjednicu saborskog odbora u lipnju.

Podsjetimo, ministar obrane Mario Banožić zatražio je u petak pismenu izjavu predsjednika uprave Brodosplita Tomislava Debeljaka o sposobnosti izvršenja ugovora sklopljenog s MORH-om, istaknuvši da je to sve što mu treba za daljnje postupanje s ciljem završetka projekta nabave ophodnih brodova.

“Obje zainteresirane strane izlaze s detaljima ugovora, a cijeli taj posao ne bi trebao biti izložen sudu javnosti. Zbog toga je moja odluka da sazovem odbor za 1.6. s ovom temom – gdje smo zapeli u izgradnji ophodnih brodova i što je tu meritum stvari”, kazao je Vidović i nastavio:

“Meritum stvari je da Republika Hrvatska uz što manje buke dobije svoje brodove, odnosno da ministarstvo obrane, hrvatska ratna mornarica dobije brodove koji će služiti za zaštitu epikontitnentalnog pojasa i zaštitu naših unutarašnjih i vanjskih voda.”

Porčuje da treba sjesti i razgovarati i pronaći rješenje. “Ovo što se sada događa nije rješenje i to je kockanje s ugledom i tvrtke i države.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!