Vidović za N1 objasnio zašto je naprasno napustio sjednicu Odbora za obranu

Vijesti 29. stu 202218:584 komentara
Izvor: N1

Šef saborskog Odbora za obranu Franko Vidović gostovao je u Dnevniku N1 televizije u kojem je komentirao svoj odlazak sa sjednice Odbora i obuku ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

“Vrlo je jednostavno reći zašto sam napustio sjednicu. Vlada kao ovlaštena predlagateljica nije zatražila od predsjednika republike suglasnost jer on može dati ili ne dati suglasnost, međutim, treba ga konzultirati. Ne postoji opcija u sustavu da se predsjednik ne pita”, rekao je.

Navodi kako razumije stradanja ljudi u Ukrajini i nema nikakav proplem da na kraju podrži prijedlog.

“Ja inzistiram isključivo i samo na Ustavu i zakonima i da se toga držimo. Ovo je naša kuća i moramo se toga držati. U današnjem sam govoru apelirao na premijera da povuče prijedlog i pokrene proceduru ispočetka. Nitko od nas ne bi imao problema glasati za tu odluku. Ovaj je postupak otpočetka namjerno pogrešno vođen”, rekao je Vidović te je dodao: “Predsjednik nije uopće konzultiran i na kraju ga se čak nije pitalo za suglasnost nego se nama uvaljuje vrući krumpir zato što se premijer i predsjednik nisu u stanju međusobno dogovoriti”.

VEZANA VIJEST

Kaže kako ovo nije win win situacija za Hrvatsku jer ona mora čuvati svoj međunarodni kredibilitet i kod saveznika i u NATO-u.

“Nekorektno je ovo što je napravio premijer, mimo procedure je ta odluka došla u Sabor i sad se želi nešto prikazati. Ali što?”, upitao je.

Navodi kako neće sudjelovati na sutrašnjoj raspravi.

“Ovakav prijedlog nije relevantan i nije utemeljen na Ustavu i nije to sitna procedura. Ako jednom propustimo ponašati se po Ustavu i zakonima, što je sljedeće? Osobno razumijem bol i patnju Ukrajine, ja sigurno nisam pobjegao ’91. kao neki. Razumijem da Rusija vrši agresiju na njihovu zemlju i želim im pomoći. Premijer me s ovakvim prijedlogom odluke sprječava u tome”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar