Vlada uzvraća udarac: Na kritike zbog Ine odgovaraju masivnim paketom mjera

Vijesti 06. ruj 202222:18 2 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Sjednica Sabora koja to nije. Udružena oporba i lijeva i desna, nakon većinskog "ne" izvanrednoj saborskoj sjednici zbog Ine, smjestila se u maloj dvorani i govorila o "pljački stoljeća". No prije toga sami su sebi odali priznanje.

“Možda bi točno bilo reći da postoji više stvari koje nas dijele, nego koje nas okupljaju. I zato je činjenica da danas sjedimo ovdje, da na nešto gledamo na bitno isti način, u stvari je zapanjujuća”, rekao je šef SDP-a Peđa Grbin.

Kao što je zapanjujuće sve ono što je petorka radila u Ini. Od kojih su njih dvoje članovi HDZ-a.

VEZANA VIJEST

I dok su se redale optužbe i prozivke, predsjednik Kluba HDZ-a zaključio je samo jedno. “Loša kopija saborske sjednice. Takav govor mržnje ne prihvaćamo, da ne prihvaćamo uvrede, dapače više govore o njima nego o dužnosnicima vlade i Hrvatske demokratske zajednice”, poručio je Branko Bačić.

Ono što Bačić naziva govorom mržnje, u oporbi nazivaju činjenicama. Pa je tako činjenica da se pljačka u Ini dogodila u vrijeme najveće energetske krize. Zato do početka sabora 15. rujna traže izvješća o prosječnim prodajnim cijenama nafte i plina, ali i cijenama po kojoj su se ti energenti izvozili i kojim zemljama. U konačnici od premijera očekuju ostavke i raspisivanje parlamentarnih izbora.

“Građani ove zemlje neće i ne žele više trpjeti sustav upravljanja u kojem se potpuno devastira javno dobro ove zemlje”, kaže Davorko Vidović.

Svima kojima je dosta u subotu mogu na prosvjed pred središnjicom HDZ-a koji organizira inicijativa Slobodni zajedno. Branko Bačić kaže da su to antivakseri koji imaju dio potpore u oporbu, prije svega od Domovinskog pokreta i Mosta, ali da ga čudi što zajedničko s tim vrijednostima ima tzv. lijeva oporba.

Nemaju puno, ali prosvjede razumiju. “Da, ako osjećate poriv da ovo što se u Hrvatskoj događa ne valja, onda je normalno da ćete otići na prosvjed”, kaže Grbin.

“Ja bih volio da se građani okupe, da prosvjedi proteknu mirno, zašto mirno, zato što bi HDZ želio incidente i nemire i da prikaže sve oni koji prosvjeduju protiv ovakvog načina upravljanja državom da su ekstremisti”, poručuje Mostov Nikola Grmoja.

I dok se naoko prosvjedima ne zamaraju, HDZ i partneri na nezadovljstvo oporbe i dijela građana, kažu, uzvraćaju mjerama. Kako tvrdi Branko Bračić “bit će to masivan, snažan i bogat energetski paket”. Kako to uostalom rade, sve ozbiljne Vlade.

Više pogledajte u prilogu Anke Bilić Keserović:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare