Vozaču koji je u ludoj potjeri ozlijedio dva policajca prijeti i do osam godina zatvora

Crna kronika 15. velj 202416:32 0 komentara
N1 / Ana Raić

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu zatražilo je istražni zatvor za 27-godišnjaka koji je u utorak navečer bježao policiji preko cijelog Zagreba.

Potvrđeno je da je prijavljen za obijesnu vožnju te prisilu prema službenoj osobi, a nakon što je ispitan protiv njega je otvorena istraga.

Jurio i do 140 kilometara na sat

Tužiteljstvo tvrdi da se najprije oglušio na zapovijed policajaca koji su ga pokušali legitimirati, da bi zatim počeo bježati ignorirajući naredbe da se zaustavi. Jurio je zagrebačkom obilaznicom, na trenutke i brzinom od 140 kilometara na sat, vozio se sredinom ceste, prolazio kroz crvena svjetla.

“Time je izazvao opasnost za živote drugih sudionika u prometu i policijskih službenika koji su ga pratili službenim vozilima”, navodi tužiteljstvo u rješenju o provođenju istrage.

Kako je ozlijedio policajce?

Sumnja se i da je oko 21:45 sati, prednjim desnim dijelom svog automobila udario u lijevu stranu službenog policijskog vozila, ali je i nakon toga nastavio bježati. Već tri minute kasnije, pri još većoj brzini desnom stranom svog automobila udara u lijevi dio drugog policijskog vozila. Zatim naglo skreće u desno i još jednom nalijeće na onaj prvi policijski automobil. Od siline udarca i velike brzine policijsko vozilo zarotiralo se i prednjim dijelom udarilo u razdjelnu površinu ceste.

“Okrivljenik je nastavio vožnju i uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad automobilom te njime udario u rub kolnika”, navodi državno odvjetništvo.

Potvrđeno je i da su policajci dvojica policajaca u ovoj potjeri zadobila lakše ozljede. Tužiteljstvo traži od Županijskog suda u Zagrebu da osumnjičenom 27-godišnjaku odredi istražni zatvor kako ne bi ponovio ova kaznena djela. Inače, za obijesnu vožnju predviđena je kazna do tri godine zatvora, dok se prisila prema službenim osobama kažnjava zatvorom do osam godina.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!