Vozio pijan, skrivio nesreću, pobjegao pa se žalio nakon kazne: “Ugrožena mi je egzistencija”

Vijesti 18. ruj 202308:44 0 komentara
Matija Habljak/PIXSELL

Umirovljenik (74) je proglašen krivim i osuđen jer je u pijanom stanju skrivio prometnu nesreću te potom pobjegao.

Sve se dogodilo u ožujku ove godine oko 17 sati u Ulici Stanka Vraza u Đakovu. Umirovljenik je vozio Opel pod utjecajem alkohola od 1,29 promila. Nakon što je oštetio parkirani automobil, udaljio se a da vlasniku oštećenog vozila nije ostavio sve podatke, piše Danica.

Đakovački umirovljenik na sudu se branio kako je bio kod prijatelja na proslavi rođendana, popio je nekoliko gemišta, a prijateljeva kuća odaljena je od njegove oko 200-300 metara pa je smatrao da je sposoban automobil dovesti na siguran način.

“Između naših kuća nalazi se raskrižje i kada sam se približio, s moje desne strane iznenada je izišao biciklist, mislim da je njime upravljalo dijete. Refleksno sam skrenuo na lijevu stranu i udario u vozilo koje je tamo bilo parkirano na ulazu u kuću”, rekao je.

Policajac je pak posvjedočio kako su ga brzo pronašli i alkotestirali, napuhao je 1,39 promila. “Rekao je da je konzumirao alkoholna pića oko 16 sati, da je popio dvije litre piva, te je prihvatio ispitivanje alkoholiziranosti i nije poricao rezultate”, naglasio je policajac.

Sutkinja ga je proglasila krivim i kaznila sa 660 eura plus 26,50 eura troškova postupka. Dobio je i tromjesečnu zabranu upravljanja vozilom. Okrivljenik prima 470 eura mirovine pa je tražio manju kaznu, ali nije pomoglo.

“Ovakvom kaznom ugrožena mi je egzistencija, ali i moja majka koja je jako bolesna i često mora ići na terapiju i liječničku kontrolu pa je moram voziti. A sad ne smijem”, naglasio je utučen.

Presuda koja je donesena ovih dana je nepravomoćna i umirovljenik se na nju može žaliti u zakonom predviđenom roku. Dosad je bio neosuđivan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!