Vrijeme sunčano uz umjerenu naoblaku, idući tjedan vraća se “bablje” ljeto

Vijesti 05. ruj 202107:22 0 komentara
sunce, more, jedrilica, sunčano, vremenska prognoza
Pixabay / Ilustracija

Donosimo vremensku prognozu našeg meteorologa Bojana Lipovšćaka.

Nad Europom je prostrano polje visokog tlaka anticiklone koja utječe na vrijeme u našim krajevima. Mala količina nestabilnog zraka koji se zadržava nad Sredozemnim morem prodrla je noćas nad srednji i južni Jadran te uzrokovala povećanu naoblaku i slabu kišu u okolici Splita i Makarske. Nestabilan zrak će se brzo premještati prema jugoistoku i oko podneva će se razvedriti.

U unutrašnjosti su jutros temperature bile od 9 do 12 ºC, a u gorskoj Hrvatskoj oko 7ºC. U zaobalju je jutros mjerena tempetatura zraka oko 18, a na Jadranu od 20 do 22 ºC.

Danas će vrileme biti sunčano uz mjestimice malu do umjerenu naoblaku. Samo na srednjem i južnom Jadranu bit će više naoblake. Na Jadranu će poslijepodne zapuhati umjeren maestral koji će poslijepodne i navečer skrenuti na jaku buru.

Najviše dnevne temperature zraka u unutrašnjosti od 25 do 27, a na Jadranu od 27 do 31ºC. Temperatura mora od 23 do 25ºC.

Idući tjedan prognoziramo stabilno vrijeme i pravi povratak “babljeg” ljeta. Noćne temperature u unutrašnjosti od 10 do 14, na Jadranu od 18 do 20, najviše dnevne temperature bit će od 28 do 30ºC .

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!