Vučetić: Dodijelit ću stanove djeci koja nemaju odgovarajuću roditeljsku skrb

Vijesti 18. velj 202118:11 > 21:05
Izvor: N1

Marko Vučetić, kandidat za gradonačelnika Zadra, gostovao je u Newsroomu gdje je govorio o nadolazećim lokalnim izborima i svojoj kandidaturi.

“U razgovoru s oporbenim kolegama došli smo do ideje da ih ne bih trebao samo savjetovati nego i nositi taj proces oporbenog okupljanja. Anketa je pokazala da građani od oporbenog bloka u meni vide onu snagu koja bi mogla nakon 30 godina HDZ-ovog vladanja gradom Zadrom dovesti do promjene i da se gradom može upravljati. Anketa je uistinu pokazala da postoji neizvjestan ishod izbora i to prvi put nakon tri desetljeća”, kazao je Vučetić.

VEZANE VIJESTI

Vučetić je dodao da se ne smatra rezervnim kandidatom SDP-a  Zadru.

“SDP je stranka koja je priznala vlastite slabosti. Zadarski SDP koji je sada počeo postojati u Zadru nije onaj slabi SDP koji je do sada postojao. Budući da se radi o zadarskom SDP-u, budući da sam ja Zadranin, zainteresiran sam za grad. Ne radi se ni o kakvim rezervnim niti slabim nego za grad zainteresiranim opcijama”, istaknuo je Vučetić.

Podrška SDP-a i Akcije mladih

Vučetić se kandidirao za gradonačelnika Zadra uz podršku SDP-a i Akcije mladih.

“Moja kandidatura se može vezati za mene, ali se nužno treba vezivati za opcije koje me podržavaju i za birače koji će glasati za mene te za opciju koju predstavljam. Mi smo opcija koja ne pokušava postati jedinstvena i monolitna nego opcija koja će naglašavati vlastite razlike i jedinstveni cilj. Naš jedinstveni cilj nije samo formiranje anti-HDZ opcije koja će nešto rušiti nego i formiranje koalicije koja zna i umije živjeti u danu poslije, u danu kad se uspostavlja i kreira politika i afirmira život. SDP i Akcija mladih, a bit će i nekoliko manjih stranaka, neće tražiti put u kojem će postati jedna politička opcija”, rekao je Vučetić dodajući da su to dvije različite opcije.

“Mi pojačavamo i demonstriramo različitosti, idemo usmjereni srcem prema formiranju pozitivnih emocija. Pozitivne emocije mogu nuditi samo autentične opcije, a to znači autentična nezavisnost, autentični SDP, autentična Akcija mladih i autentični Centar koji se također priključio”, dodao je Vučetić.

‘Kalmeta je izdao sve unutar HDZ-a’

Komentirao je i zašto misli da je sada vrijeme za promjene u Zadru.

“Napravio sam jednu varku, igru i trik. U obraćanju građanima Božidara Kalmetu sam nazvao endogenim prebjegom, nemoćnim čovjekom koji je izdao sve unutar HDZ-a. Znao sam da će uslijediti njegova reakcija i da će njegova stranka napisati priopćenje u kojem će me nazvati nekim suprotnim pojmom. Nazvali su me egzogenim prebjegom, a ne znaju da je to promatrač. Promatrač sam neuspjeha HDZ-a na lokalnoj razini, sad taj neuspjeh razotkrivam. Kalmeta i HDZ su potpuno nemoćni, Kalmeta je sad nemoćna figura u HDZ-u”, poručio je Vučetić i dodao:

“HDZ postoji na razini spomeničke baštine onih koji su urušili grad i nisu ga doveli ni do kakvog uspjeha. Želimo imati grad koji se promatra srcem, u kojemu su pozitivne emocije, grad u kojem ćemo kupiti linearni akcelerator za liječenje onkoloških bolesnika, a ne grad u kojemu ćemo poklanjati milijunske iznose propalim klubovima koji će kupovati Mercedes. Na ovim izborima biramo hoćemo li imati Mercedes ili linearne akceleratore.”

Najavio da će djeci bez odgovarajuće skrbi dodijeliti stanove.

“Dodijelit ću stanove djeci koja nemaju odgovarajuću roditeljsku skrb kad ostaju bez domskog institucionalnog smještaja. Grad Zadar mora biti grad emocija”, poručio je Vučetić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar