Vukas o Glavnom odboru SDP-a: Mislim da se danas ništa ključno neće riješiti

Vijesti 02. lis 202109:56 > 11:40
Izvor: N1

U očekivanju sjednice Glavnog odbora SDP-a nekadašnji glavni tajnik i jedan od četvero izbačenih zastupnika iz stranke Nikša Vukas u Novom danu je govorio o problemima u stranci i što očekuje od današnje sjednice.

“Ne mislim da će nešto spektakularno dogoditi, donijet će se neke političke odluke”, rekao je Nikša Vukas i dodao: “Predsjednik stranke nas je doveo u ovakvu situaciju i on ima legitimet riješiti situaciju i bez Glavnog odbora. Mislim da se ne treba skrivati iza njih i Predsjedništva, mora odluke donijeti sam.”

“Stranka je neka vrsta taoca, Grbin treba preuzeti rizik i donijeti sam odluku”

Potom je pojasnio: “Pitanje je legitimiteta Glavnog odbora kad izbaciš 14 članova iz Odbora. Ako nemaš većinu u Glavnom odboru, ideš na unutarstranačke izbore. Čemu dovoditi članove Glavnog odbora u zaključke koji nisu skroz transparentni jer već sad dio članova Odbora ne slaže se s političkim brisanjem tri do pet tisuća članova u Hrvatskoj.

VEZANA VIJEST

Nije za to Glavni odbor digao ruku i dao podršku predsjedniku. Bilo je riječi da će se detektirati pojedinci koji su radili štetu stranci prije izbora, takvima ni nije mjesto u stranci, ali da ti obmaneš članove Glavnog odbora da treba raspustiti organizaciju u Zagrebu, Zadru, Brodsko-posavskoj i onda poslije toga radiš osobni obračun s ljudima s kojima imaš osobni animozitet… Grbin i nakon 10 dana što je izabran za predsjednika krenuo je unutarstranačku pobunu, rušio rejting stranke, završilo je kako završilo.”

“Ako imaš mišljenje da si non stop s nekim u sukobu, doveo si stranku kao neku vrstu taoca, donesi sam odluke, preuzmi rizik i okončaj situaciju u koju si nas doveo”, poručuje Vukas.

“Ne mogu postojati dva paralelna vodstva stranke”, dodaje: “Grbin je godinu dana imao apsolutnog mira. Racionalni predsjednik ne raspušta organizacije uoči lokalnih izbora. Neka kaže imenom i prezimenom tko ga je opstruirao, njima nije mjesto u stranci.”

“S Grbinom nije bilo komunikacije od početka”

Vukas kaže da razgovora s predsjednikom stranke nije bilo: “S njim nije bilo komunikacije od početka. Kod nas su se napravili neracionalni potezi i onda bi se išlo razgovarati.”

Smatra da više nikome nije zanimljivo što se događa u SDP-u. Napominje da moraju rješavati probleme građana, a oni se bave sobom i opterećuju građane svojim problemima.

“Neka Grbin ne bude kukavica”

Na pitanje što vidi kao najgori scenarij kaže:

“Na tragu toga smo da dođe do pucanja SDP-a na dva Kluba. Neka Grbin ne bude kukavica, neka donese odluku o dva Kluba, ali nemoj se skrivati. Kako ćeš sutra rješavati probleme u državi ako si se zapleo u svoj Poslovnik? Nepošteno je da se predsjednik stranke skriva iza Glavnog odbora. On mora imati njihovu podršku. Ni danas se neće ništa riješiti. Doći će s istim prijedlogom, ponovit će se scenarij sa zadnje sjednice Kluba, opet ćemo imati trakavicu. Mislim da se danas ništa ključno neće riješiti.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar