Zagrebačke bolnice postaju gradilišta, mnogi se odjeli sele

Vijesti 12. ruj 202209:37 komentar
Igor Soban / Pixsell

Dvije i pol godine od potresa, nakon manjih “krpanja” raspuklih zidova, počinje velika obnova zagrebačkih bolnica pa će one sljedećih nekoliko godina biti gradilišta, piše u ponedjeljak Večernji list.

Od danas počinje reorganizacija rada u nekima pa su tako pacijentice ginekologije KB-a Merkur, naručene do kraja rujna, preusmjerene u KBC Sestre milosrdnice, gdje će raditi i njihovi liječnici iz matične ustanove, a ondje će od listopada sve ambulante raditi u dvije smjene. I rodilište se iz Merkura seli u Vinogradsku, a dijelom i u KB Sveti duh. Onkološke pacijentice s Merkura od 1. listopada također će se liječiti u Vinogradskoj.

Za koji tjedan započinje i obnova ginekologije u Petrovoj, ali se tamo rodilište neće zatvarati već će se tijekom narednih godinu i pol dana, koliko bi radovi trebali trajati, premještati unutar zgrade.

Na plućnoj klinici KBC-a Zagreb na Jordanovcu, koju je potres učinio totalno neupotrebljivom, počelo je sondiranje pa bi u skorije vrijeme i tamo radovi trebali krenuti.

U KBC-u Sestre milosrdnice za nekoliko tjedana počinje obnova šest zgrada. Konstrukcijska obnova financira se iz Fonda solidarnosti EU s rokom za povlačenje do lipnja 2023., a dio cjelovite obnove s energetskom učinkovitošću iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO).

Obnova šest objekata ugovorena je u ukupnoj vrijednosti od 438,7 milijuna kn. Radovi na prvih pet zgrada trebali biti završeni do kraja 2023., a na šestoj do svibnja 2024. godine, kazao nam je ravnatelj prof. Davor Vagić. Gradilišta će postati upravna zgrada, Interna 2, Interna 3, Zavod za endokrinologiju, zgrada 4 u kojoj su očna i dermatološka klinika te zgrada 9, tj. Klinika za kirurgiju.

Radovi su prije mjesec dana počeli u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” a naveliko se već radi i u Klinici za dječje bolesti Zagreb, piše novinarka Večernjeg lista Romana Kovačević Barišić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.