FER i Filozofski pokreću studij koji bi u budućnosti mogao biti jako tražen

Vijesti 17. tra 202309:13 0 komentara
Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Filozofski fakultet i Fakultet elektrotehnike i računarstva u akademskoj godini 2023./2024. pokreću interdisciplinarni združeni diplomski studij Primijenjena kognitivna znanost. Prvi je to takav studij ne samo u Hrvatskoj, već u ovom dijelu Europe.

Kognitivna znanost jedna je od najsloženijih i najbrže rastućih znanstvenih disciplina, a temeljni joj je cilj istražiti i opisati složenost ljudskoga uma. Heksagon kognitivne znanosti čini šest različitih disciplina i polja znanosti koja se, interdisciplinarno, kombiniraju u jednu. To su lingvistika, psihologija, umjetna inteligencija, antropologija, neuroznanost i filozofija, piše Srednja.hr.

U četvrtak, 20. travnja, nastavnici ovog studija, kao i gostujući znanstvenik Todd Oakley predstavit će kognitivnu znanost i ovaj inovativni program u izvedbi FFZG-a i FER-a.

Najesen će prva generacija studenata upisati ovaj diplomski studij. Primijenjena kognitivna znanost će se izvoditi na hrvatskom i engleskom jeziku, a kako navode na stranicama rektorata zagrebačkog sveučilišta, studirati (primijenjenu) kognitivnu znanost znači izgraditi znanja i vještine budućnosti.

Karijere magistra za primijenjenu kognitivnu znanost mogu se ostvariti u područjima umjetne inteligencije, analize podataka, jezične analize, kognitivne robotike, vizualizacije, digitalne komunikacije, obrazovnih tehnologija, dizajna igara, dizajna multimedija, dizajna i razvoja proizvoda, ljudskih resursa, upravljanja projektima, razvoja softvera, korisničkoga iskustva, istraživanja i razvoja te inovacija u širem smislu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!