Davor Filipović bit će HDZ-ov kandidat za gradonačelnika grada Zagreba

Vijesti 10. velj 202108:59 > 18:11 0 komentara
Foto: N1

Nakon “košarice” koju su dobili od Damira Vanđelića, HDZ je definitivno prelomio kad je riječ o kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika.

Iz zagrebačke organizacije potvrđeno je kako će to biti Davor Filipović koji je nakon sastanka da izjavu.

Filipović – HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba

“Da nije bilo HDZ-a u Zagrebu, u protekle četiri godine naši sugrađani u Brezovici bi imali kompostanu, u Podsusedu reciklažno dvorište i GUP koji ne odgovara razvojnim potrebama grada”, rekao je Filipović. “Pogodio nas je razoran potres zbog kojeg nas čeka 10 godina obnove”, rekao je i istaknuo da Zagreb ima milijardu i 300 milijuna kuna manjka zbog lošeg upravljanja gradom.

“Pozivam sugrađane da nam daju potporu i da zajedno kreiramo grad na ponos svih”, dodao je.

Nakon njega izjavu je dao premijer Andrej Plenković koji mu je čestitao.

“Ovo je kandidat koji je temeljito upoznat s politikama i problemima, izazovima glavnog grada. Angažmanom u skupštini kvalitetno se pozicionirao, razumije se u sve bitne teme, a akademskom karijerom jamči izuzetan doprinos razvoju grada. Posebno me veseli razina motivacije, ambicije i želje da pruži dodanu vrijednost gradu.”

Zahvalio se predsjedniku gradske organizacije Mislavu Hermanu. “Po nama je Filipović najbolje rješenje. Mislav je predsjednik skupštine, mislim da će i dalje biti na toj poziciji, šaljemo najbolju opciju”, rekao je Plenković odgovarajući na pitanje zašto Herman nije HDZ-ov kandidat.

Filipović: Uvest ćemo ocjenjivanje gradskih službenika

Govoreći o svom programu Filipović je rekao da se zalaže za sustav nagrađivanja u Gradskoj upravi i Holdingu. “Mislim da bi bilo u redu ocjenjivati gradske službenike i da to na neki način utječe na njihovu plaću, to ćemo sigurno napraviti nakon pobjede na izborima”, rekao je Filipović.

VEZANE VIJESTI

Komentirajući izjave oporbe na pitanje je li on alibi kandidat za ponovnu koaliciju s Bandićem, Filipović je rekao: “To je još jedna promašena teza oporbe. Koje kandidate zasad imamo? Čovjeka koji je tu već 20 godina i koji je građanima poslao poruku da su krivi za potres. Pogledajte životopis Tomislava Tomaševića, kojeg poštujem, pa recite što je ozbiljno radio, kakav je sustav vodio… Ako su to pravi kandidati, ja sam sto posto alibi kandidat.”

Nudim potpuni zaokret u upravljanju financijama Grada Zagreba, promoviranje kvalitete izvrsnosti, da su ljudi sretni, dodao je.

Na pitanje zašto Filipović, a ne Vanđelić, Plenković je rekao: “Vanđelić nije kandidat. Razgovarao je s nama i procijenio, iz njemu poznatih razloga, zašto neće igrati i jaču utakmicu od uloge ravnatelja fonda, a Davor Filipović vlada svim temama gradske politike. Motivacija i želja za obnašanjem dužnosti u politici je presudna da bude pobjednički kandidat HDZ-a.”

Nije istina da sam ponudio kandidaturu Draganu Primorcu, dodao je premijer.

Komentirao je izjave oporbe: “Oporba nastoji tako povećati svoje šanse. Njihove šanse su bile vidljive 5. srpnja kad je HDZ pobijedio na izborima. S Filipovićem smo na tragu desnog centra i pokazat ćemo da građani više vjeruju takvom čovjeku, a ne anarhistima koji su hladno odbili SDP i koji će okrenuti stranicu nakon što je Bandić bio 20 godina gradonačelnik.”

Koronavirus i cijepljenje

Komentirao je i slučaj cijepljenja Damira Borasa: “Održao sam nekoliko sastanaka i rekao da je važno da proces cijepljenja bude onakav kako smo ga usvojili. Iznenadilo me to. Dobro je da smo danas dobili nove informacije da ćemo tijekom veljače i ožujka osigurati više od 600.00 doza što će omogućiti cijepljenje i očekujem da se tom dinamikom dostava cjepiva nastavi što je preduvjet za revitaliziranje gospodarstva, pripremu sezone i oporavak.”

VEZANE VIJESTI

“Važna je informacija da je AstraZeneca dobra i za starije. To cjepivo štiti 100% od najgoreg ishoda, štiti od težih simptoma. Sva tri cjepiva su jednako pouzdana. Nemam informacija da starije osobe odbijaju AstraZenecu. Važno je poštovati plan cijepljenja. Svi zaduženi za to moraju voditi računa o redoslijedu prioriteta”, dodao je.

O novom soju je rekao: “Zadaća naših zdravstvenih djelatnika je da sad otkriju sve i ograniče širenje novog soja. Otkriven je u Južnom Tirolu pa smo stavili ljude koji dolaze otamo u skupinu onih koji imaju zabranjen dolazak. Nastojat ćemo zaštititi Hrvatsku režimom na granici, bit ćemo oprezni.”

Odgovorio je i na pitanje o popuštanju mjera: “Mislim da se ovim okolnostima treba nagraditi naše sugrađane koji su pokazali veliku dozu strpljenja i odgovornosti. Razmišljamo o nekoliko mogućih iskoraka koje ćemo sutra predstaviti na Vladi.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!