Zašto toplice mogu raditi, a teretane i terase kafića ne?

Vijesti 01. velj 202112:25 > 12:29 0 komentara
bazen, koronavirus, vježbanje u vodi
ADRIAN DENNIS / AFP

Nacionalni stožer danas je održao press konferenciju na kojoj su među ostalim pojašnjavali zašto je primjerice dozvoljen rad toplicama i bazenima, a terasama kafića ne.

“Epidemiološki gledano radi se o različitim tipovima objekata po riziku prijenosa infekcije”, rekao je Krunoslav Capak i dodao:

“Kad se uzme u obzir prisustvo klora u vodi i vlagu u zraku na bazenima, ti objekti po epidemiologiji nisu usporedivi. Nismo sretni sa slikama gužve, trebalo bi uputiti inspekcijske službe da upozore vlasnike da se drže propisanih mjera.”

“Kad se postavilo pitanje toplica, detektirao se problem i odonda taj objekt ne radi. Inspekcije civilne zaštite obilaze teren. Treba biti i oprezan oko svega što se plasira u javnosti. Čujem da se sve češće spominje da je Stožer donio odluku da teretane i kafići neće otvarati do 1. svibnja, i to sad želim demantirati. Ne treba stvarati teorije unaprijed. To je netočno. Neka brojke nastave padati, ali ne možemo ništa reći unaprijed. Irska je u dva tjedna od epidemiološki najbolje države postala najgora. Zato molimo da budete oprezni. Ne treba tražiti skrivene poruke iza onoga što govorimo”, dodao je Davor Božinović.

Više čitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!