Ahmetović: Matijanićeva smrt je užasna, ne smije biti uzaludna

Vijesti 08. kol 202214:44 > 15:46 1 komentar
Marko Lukunic/PIXSELL /N1

Na vijest o smrti poznatog novinara Vladimira Matijanića reagirala je i SDP-ova saborska zastupnica Mirela Ahmetović, koja je poručila da je njegova smrt užasna, ali da ne smije biti uzaludna.

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

“Nakon mučnih redaka o okolnostima smrti novinara Vladimira Matijanića, nakon snimki razgovora koji upućuju na nonšalanciju, nebrigu i nevjerojatnu razinu prijezira, ostaje nam samo pitanje: zašto? Zašto je čovjek morao umrijeti u mukama?

VEZANE VIJESTI

I može Beroš PR-ovski potezati inspekcije, može DORH raditi izvide, mogu svi u sustavu početi bezobrazno lagati (to je već počelo), ali nitko neće dati odgovor na jednostavno pitanje: zašto je čovjek morao umrijeti u mukama?

Ministar Beroš svojim neradom, lažima i PR-ovskim blagoglagoljivim glupostima cijeli je zdravstveni sustav pretvorio u koncentracijski logor za pacijente. Izostanak bilo kakve odgovornosti od strane ministra zaduženog za resor koji se na očigled raspada dok ljudi umiru, svjedoči o tome kako je zdravlje hrvatskih građana bagatelizirano.

To je nažalost prava slika hrvatskog zdravstva pod vodstvom nesposobnog Beroša. Upravo zbog ovakvih situacija kojih je bilo i previše, u nekoliko navrata tražili smo Beroševu ostavku, ali Andrej Plenković bahato je sa saborske govornice poručivao kako nećemo uspjeti jer nemamo dovoljno ruku. Valja podsjetiti da su čak i neki oporbeni zastupnici govorili kako nema smisla tražiti ostavku nesposobnog Beroša.

Beroševa ostavka tek je početak onoga što se u Hrvatskoj treba dogoditi – demontiranje ovog antiljudskog režima koji je premrežen HDZ-ovim zaslužnicima. U društvu u kojem ravnatelji najvećeg KBC-a postaju oni koji ženama vade zdrave jajnike i otkrivaju identitet pacijentice zdravstvo nema nikakvu šansu za oporavak. Odgovornost na ovakvom zdravstvu leži na ministru zdravstva. Odgovornost za ovako nesposobnog ministra leži na Andreju Plenkoviću. Čime ga to Beroš drži u šaci, ne znamo, ali saznat ćemo. Nismo zaboravili Berošev razgovor s Dijanom Zadravec u kojem za kadroviranje u hrvatskom zdravstvu izravno optužuje Plenkovića.

Vladimir Matijanić žrtva je beskrupuloznosti pojedinaca u hrvatskom zdravstvu, ali takvo zdravstvo slika je i prilika nesposobne vlasti. Matijanića ništa ne može vratiti, ali na isti način kako je beskrupuloznu vlast proganjao svojim tekstovima, proganjat će ju i mrtav. Za to se mi ostali itekako moramo pobrinuti.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare