Zastupnici ‘zaratili’ zbog Turudića: “U vašoj blizini dilaju, prijete, mlate, a nisu u zatvoru!”

Vijesti 07. velj 202410:29 1 komentar
Patrik Macek / Pixsell

Hrvatski Sabor danas će glasati o Ivanu Turudiću kao novom glavnom državnom odvjetniku.

Uoči samog glasanja u Saboru su frcale iskre između oporbenih zastupnika i HDZ-ovaca. Palo je, nažalost uobičajeno, i neumjesnih riječi, a predsjednik Sabora Gordan Jandroković nadijelio se opomena.

“Kriminalna organizacija otprije poznata policiji na čelo DORH-a je odlučila staviti osobu povezanu s krim miljeom”, rekao je Peđa Grbin. “To me ne iznenađuje, ali me grozi koliko ste srozali ovu zemlju. Želite se osigurati da imate vašeg dečka na vrhu DORH-a iako vjerojatno laže i vama kad se sastajete na partijskim sastancima. Odlučili ste skršiti ostatke demokracije u Hrvatskoj.”

Dobio je opomenu jer je prekoračio vrijeme, ali mu je odobren zahtjev za stankom.

HDZ-ov Josip Đakić se pozvao na povredu Poslovnika jer ih je Grbin nazvao kriminalcima: “Kome ste vratili 7.000 eura koje ste uzeli od Sabora? Prvi ste na redu kad se promijeni državni odvjetnik kojeg treba uhapsiti”, rekao je i dobio opomenu.

Katarina Peović je odgovorila: “Nije čudo da Đakić prvi brani Turudića jer dobro zna kako je legalizirao otetu srpsku imovinu. To je taj kriminalni milje s kojim se Turudić druži gdje Đakić i sinovi prijete.”

“Kad se moralna vertikala Peović javlja, prvo bi se trebala ispričati svima i reći kako je premlatila muža”, odgovorio joj je Đakić i dobio drugu opomenu.

“E pa sad ću vam odgovoriti”, rekla je. “U životu nisam niti presuđena nasilnica niti ću to ikad biti, ali vi prijetite novinarima da će završiti u bunkerima.”

Jandroković je zatražio da se ne spominju obitelji.

SDP-ova Mirela Ahmetović rekla je Đakiću da u njegovoj blizini “dilaju, prijete, mlate, a nisu u zatvoru”.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare