Zbog bure su u prekidu pojedine trajektne i katamaranske linije

Vijesti 13. velj 202113:39 > 21:56 0 komentara
bura, nevrijeme, Pelješac, vinograd
Grgo Jelavic / PIXSELL / ilustracija

Zbog bure s mjestimice olujnim udarima, na Jadranu su u prekidu pojedine trajektne i katamaranske linije, izvijestili su u subotu iz Hrvatskog auto-kluba.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su: katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Pula-Zadar, Split-Hvar-Korčula te trajektne linije: Prizna-Žigljen, Porozina-Brestova, Lopar-Valbiska, Šibenik-Kaprije-Žirje i Sobra-Prapratno.

Katamaran Ist-Zapuntel-Brgulje-Molat-Zadar u subotu plovi bez pristajanja u luku Zapuntel.

U dijelu Dalmacije pada slab snijeg, a zbog nanosa snijega zatvorena je državna cesta DC118 Vela Luka-Korčula na dionici Pupnat-Dubovo.

VEZANE VIJESTI

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima pa iz HAK-a vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorene su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama preko Karina, Obrovca i Gračaca – DC27 i DC50), zatim Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene te državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54).

Samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale je državnom cestom kroz Gorski kotar), zatim Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga te Paški most.

Na državnoj cesti DC1 Udbina-Klapavice te mostu Dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na autocesti A7 Draga-Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na Krčkom mostu  zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom).

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema u Lici i Dalmaciji i to na: Jadranskoj magistrali na dionici Dubci-Gradac te na DC25 Gospić-Karlobag.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!