Zbog obilnih oborina i olujne bure ograničen promet na nekim cestama

Vijesti 17. ruj 202209:15
Izvor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/ILUSTRACIJA

Zbog lokalno obilnijih oborina ponegdje se zadržava veća količina vode na kolniku, a zbog olujne bure ograničenja su na pojedinim cestama u priobalju, upozoravaju u subotu ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica te Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene. Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika promet je zabranjen za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga, na DC99 između čvora i mjesta Križišće te na LC58107 Kraljevica-čvor Križišće zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na mostu Krk zabrana je prometa za I. skupinu vozila u oba smjera (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 metara, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom) zbog olujnog vjetra.

Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorene su državna cesta DC228 na dionici Jurovski Brod-Kamanje, županijska cesta ŽC5033 na dionici Brod na Kupi – Brod Moravice, lokalna cesta LC 58032 Blaževci-Zapeć. Zbog odrona zatvorena je dionica ŽC5033 Brod na Kupi-Hrvatsko.

HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektna linija Prizna – Žigljen te katamaranske linije: Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Novalja – Rab – Rijeka i Pula-Unije-Susak-Mali Lošinj-Ilovik-Silba-Zadar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar